Archieven

Dit bericht is 594 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Veel inwoners van onze polder en zelfs van daarbuiten kennen de lokale omroep RTV Krimpenerwaard. Sommigen luisteren naar de radio, anderen bekijken de reportages van de televisieploeg en weer anderen lezen de artikelen op onze website. Er zijn zelfs mensen die het nieuws uit de Krimpenerwaard via meerdere van onze media volgen.

Om eens nader kennis te maken heeft de redactie van de website besloten de komende maanden dieper in te gaan op  de dingen die de collega’s van de radio in de ether brengen. Gemiddeld één keer per week stellen wij een presentator en zijn of haar programma aan u voor.

Goedemorgen Krimpenerwaard
Vandaag is het de beurt aan Ilja Bakker. Zij presenteert iedere dinsdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur haar programma “Goedemorgen Krimpenerwaard”. Dat is een programma dat iedere werkdag life wordt uitgezonden en steeds door een andere medewerker of medewerkster wordt gepresenteerd. Met de collega’s van Ilja zullen we later nog wel kennismaken, maar de dinsdagmorgen is in ieder geval van haar.

“Een gevarieerd programma” vat Ilja Bakker haar wekelijkse optreden achter de microfoon samen. “Ik combineer actuele onderwerpen, nieuws uit de regio en uit-tips voor het komende weekeinde met lekker veel muziek.” Muziek die ze zelf uit mag zoeken en dat bevalt haar prima. “Ik luister graag naar muziek en ben liefhebber van veel stijlen, dus er komt in mijn programma van alles voorbij.”

Wijkagent
Vaste rubrieken op de dinsdagmorgen van Ilja zijn het verslag van de wijkagent die komt vertellen wat er in het afgelopen weekeinde zoal is gebeurd in de Krimpenerwaard en een bijdrage van Kees de Haan. Die presenteert zelf het programma Crossroads met veel countrymuziek en komt graag vertellen wat hem is opgevallen in dat genre. Ook de rubriek “wat gebeurde er op deze datum in het verleden” en “welke artiest viert vandaag zijn of haar verjaardag” passeren de revue. Ilja duikt daarvoor iedere week in de archieven.

Kijkers naar de televisieprogramma’s van RTV Krimpenerwaard kennen Ilja Bakker al langer. Zij presenteert De Waard aan tafel en gaat regelmatig mee met een cameraploeg om reportages te maken van actuele gebeurtenissen. Dat doet ze al sinds 2011 toen zij haar loopbaan begon bij de toenmalige Lekkerkerkse zender Vrolek tv.

Of er veel mensen luisteren naar haar programma weet Ilja eigenlijk niet. Er is nog nooit een luisteronderzoek gedaan. Ze krijgt wel regelmatig reacties van luisteraars, eigenlijk altijd positief en weet één ding zeker: “Mijn moeder luistert iedere week.”

 

Dit bericht is 594 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief