Archieven

Dit bericht is 470 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Veel inwoners van onze polder en zelfs van daarbuiten stemmen regelmatig af op de radioprogramma’s van RTV Krimpenerwaard. Om eens nader kennis te maken met de mensen achter de microfoon heeft de redactie van de website besloten de komende maanden dieper in te gaan op  de dingen die de collega’s van de radio in de ether brengen. Gemiddeld één keer per week stellen wij een presentator en zijn of haar programma aan je voor.

Kees de Haan is een groot liefhebber van countrymuziek. Niet van die commerciële albums die massaal worden geproduceerd in Nashville, maar van de country americana die geworteld is op het platteland van een groot aantal Noord-Amerikaanse staten. Originele countrymuziek dus met invloeden van folk en blues. Doordat hij tientallen nieuw uitgebrachte platen krijgt aangeleverd, kan hij alle ontwikkelingen prima bijhouden. Tegenwoordig bereiken de nieuwste nummers hem digitaal, maar vroeger wilde zijn brievenbus nog wel eens verstopt raken als er weer een zending vinyl bij hem werd afgeleverd.

Dat Kees zoveel contacten heeft in de countrywereld in Canada en de Verenigde Staten is niet vreemd. Jaren geleden was hij redacteur van een countrymagazine en onderhield banden met producers, managers en de artiesten zelf. Dat ging zelfs zover dat hij in de loop der jaren honderden optredens verzorgde op podia overal in Europa. Hij boekte de artiesten, regelde de zalen, zorgde voor hun overtocht en verblijf en deed de publiciteit. De laatste jaren bouwde hij die zeer arbeidsintensieve bezigheid al wat af en corona gaf hem het laatste zetje om er mee te stoppen.

Crossroads
Maar zijn passie voor de originele countrymuziek verdween niet en dat hoor je wekelijks terug in zijn programma Crossroads, dat iedere vrijdagmiddag bij RTV Krimpenerwaard wordt uitgezonden van 13.00 tot 15.00 uur.

Niet alleen bij RTV Krimpenerwaard trouwens want Kees neemt het programma in zijn eigen studio thuis op en verspreidt het naar tientallen lokale omroepen en internetstations in Nederland en België. Hij heeft daardoor een breed publiek countryliefhebbers die zijn muziekkeuze en de informatie die hij erbij geeft zeer weet te waarderen.

Triple Play
Tussen de wekelijkse uitzendingen van Crossroads door presenteert Kees de Haan ook het programma Triple Play op zondagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. Daarin zoekt hij steeds drie nummers bij elkaar die iets gemeen hebben. Dat kan van alles zijn; de artiest, de titel, de gebruikte instrumenten, het ritme, het geboortejaar of de oorsprong. Daardoor is het een zeer gevarieerde uitzending waarin veel muzieksoorten voorbij komen.

Voorzitter
Hoewel Kees zijn programma’s dus thuis opneemt is hij toch vaak in Bergambacht te vinden. Sinds een aantal jaren is hij voorzitter van RTV Krimpenerwaard. Een functie die hem vrijwel dagelijks bezighoudt, want er valt bij zo’n lokale omroep veel te regelen. Denk aan de inzet van de vele vrijwilligers, de techniek, de programmering, het vinden van sponsoren en de financiën. Niet dat hij het allemaal zelf hoeft te doen, want daarin wordt hij bijgestaan door bestuursleden en afdelingshoofden, maar toch, het voorzitterschap is een flinke kluif.

Maar hij is het wel gewend. Eind jaren zeventig begon hij zijn loopbaan bij de illegale piratenzender Taurus in Vlist en stapte daarna over naar radio Centraal in Bergambacht, waar hij ook geruime tijd voorzitter was. Kees beleeft er nog altijd veel plezier aan en hoopt het nog lang te kunnen blijven doen.

Dit bericht is 470 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief