Archieven

Dit bericht is 2973 keer gelezen

AMMERSTOL – Dat er komende week geschaatst kan worden op de baan in Ammerstol staat wel vast, alleen is de vraag vanaf wanneer. Bij de plaatselijke ijsclub zijn ze er in ieder geval klaar voor. “Dat zit ons in het bloed”, vertelde Bert Timmerman van ‘De Vooruitgang’ zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Gezien de weersvoorspellingen gokken we op dinsdag of woensdag”.

Vanwege de strenge lockdown zal het wel schaatsen worden met enige beperkingen, zo stelt Timmerman. De ijsclub hanteert daarom ook een andere manier om de baan te prepareren. Timmerman: “Normaalgesproken dweilen we de baan op, om in een korte tijd een ijslaag te creëren. Dit keer hebben we er voor gekozen om de baan onder water te zetten, om vervolgens de natuur z’n werk te laten doen. Zo hopen we met meerdere banen in de Krimpenerwaard tegelijk open te kunnen gaan, bijvoorbeeld ook Lekkerkerk en Lageweg, om zo de toestroom aan schaatsliefhebbers in de Krimpenerwaard te spreiden. Dat wordt namelijk de grootste uitdaging.”

De voorspelde sneeuwval zou nog roet in het eten kunnen gooien voor de ijskwaliteit. “Gaat het eerst vriezen en dan sneeuwen, is het wel een ding. Dan moeten we dat zien op te lossen. Gaat het eerst sneeuwen en dan flink vriezen, is het geen punt. Dat is spannend.”

Timmerman wil tot slot schaatsliefhebbers op het hart drukken om ook op het ijs de coronaregels goed in acht te nemen. “Ik snap dat bij menigeen de schaatskoorts flink toeneemt, begrijpelijk, maak kijk goed naar de regels die gelden, met name op de ijsbanen. Het is anders dan anders, want er zal gereserveerd moeten worden per tijdslot van anderhalf uur. Zonder reservering kan er niet geschaatst worden. Dus kom niet zonder naar de ijsbaan, want dat gaat ‘m echt niet worden. Denk aan de spelregels, dan hebben we allemaal plezier.”

Dit bericht is 2973 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief