Archieven

Dit bericht is 2810 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Als schaatsliefhebbers in hart en nieren valt het de bestuursleden van ijsclub Thialf zwaar de baan in het centrum van Krimpen aan de Lek dit seizoen gesloten te houden. De huidige vorstperiode, die er toe kan leiden dat het ijs over een paar dagen sterk genoeg is om schaatsers toe te laten, was aanleiding voor het bestuur de koppen (op veilige afstand) bij elkaar te steken.

De besluitvorming aan het einde van het beraad was unaniem; de ijsbaan blijft dicht. ‘De corona-pandemie geldt immers als zeer besmettelijk en gevaarlijk, zeker voor de merendeels oudere bestuursleden die tot de risicogroep behoren’, staat te lezen in een verklaring.

Op het terrein van de ijsclub is het bestuur verantwoordelijk voor het instellen en handhaven van algemeen geldende coronamaatregelen zoals het gesloten houden van de kantine, het beperken van het aantal bezoekers, het handhaven van de anderhalve meter-regel op en rond de baan en het weren van toeschouwers. Bij een te grote toeloop verwacht het bestuur daar niet altijd in te kunnen voorzien. ‘Ongewenste discussies met het publiek en gedwongen sluiting door handhavers zouden dan het gevolg kunnen zijn. Daarop zit niemand te wachten’.

“Wel ideale winterse omstandigheden, maar geen ijspret. Het is ijsclub Thialf in haar 140-jarige geschiedenis wel eens eerder overkomen, maar fijn is het natuurlijk niet”, meldt voorzitter Harry Drenth met enige spijt in zijn stem. “Maar gezond zijn en gezond blijven is op dit moment het allerbelangrijkst.”

Dit bericht is 2810 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op IJsclub Thialf houdt ijsbaan gesloten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief