Archieven

Dit bericht is 5152 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Met ingang van 1 januari 2020 stopt ijsclub Thialf in Krimpen aan de Lek met het ophalen van oud papier en karton. Daarmee komt een einde aan een traditie van ruim veertig jaar, waarin bestuursleden van de ijsclub in samenwerking met medewerkers van afvalverwerkingsbedrijven iedere eerste woensdag van de maand oud papier inzamelden.

Het besluit om te stoppen is genomen tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering waarin de aanwezigen met algemene stemmen vaststelden dat doorgaan geen optie meer is. Jarenlang is deze activiteit een belangrijke bron van inkomsten geweest, zeker in de jaren dat er geen ijsperioden waren. Maar door enorme daling van de papierprijs en de verhoogde kosten van het inhuren van extra perswagens als gevolg van de toename van de hoeveelheid aangeboden papier, is het nauwelijks nog lonend om er mee door te gaan.

Bovendien, het aantal vrijwilligers dat zich maandelijks wil inzetten om het papier op te halen is mede door vergrijzing binnen het bestuur en het vertrek van enkele bestuursleden fors gedaald. Weliswaar hebben andere plaatselijke verenigingen de afgelopen jaren een bijdrage geleverd, maar per saldo is de inzet van beschikbare manschappen structureel te laag.

IJsclub Thialf heeft de gemeente Krimpenerwaard in kennis gesteld van haar besluit. De gemeente heeft met Cyclus afgesproken dat Cyclus de inzameling van papier en karton in de kern Krimpen aan de Lek zal voortzetten.

Het bestuur van ijsclub Thialf hecht er aan de bevolking van Krimpen aan de Lek te bedanken voor de wijze waarop heel veel ondernemingen en huishoudens iedere maand de moeite namen hun oud papier aan de straat te zetten.

Dit bericht is 5152 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief