Archieven

Dit bericht is 928 keer gelezen

[partnerbijdrage]

Voor veel mensen die in de Krimpenerwaard zoeken naar een goede woning is het maar moeilijk slagen. Hoewel de regering inzet op 1 miljoen nieuw te bouwen woningen voor 2030, lost dat de urgente woningnood van nu niet op. Zo dreigen jonge gezinnen en starters die in onze regio een woning zoeken de Krimpenerwaard te verlaten.

Bovenstaand was in september 2019 het probleem waarmee het gemeentebestuur kampte. Die voelden zich met handen en voeten gebonden om echt tot een constructieve aanpak te komen. Hoe nieuwe starterswoningen te realiseren, daar kwam zowel de raad als het college niet uit. In 2021 blijken toch veel gemeenten ambitieuze plannen te hebben om het woningtekort voor 2030 te gaan oplossen.

Duurzaam
Duurzaam bouwen komt hierbij ook steeds vaker hoog op de agenda te staan. Soms komt een particuliere vraag min of meer toevallig bij een bedrijf terecht. Zo ging Ouderkerker Dik den Hertog via internet op zoek naar een manier om zijn huis met duurzame energie te verwarmen. Het zocht hierbij om een alternatief dat gasloos is. Hij vond uiteindelijk een unieke manier van verwarming door middel van inductie. Een uniek concept dat door Henk Verhagen is gepatenteerd voor Europa. Door water te verwarmen met inductie komt er geen Co2 vrij en bovendien is het een razendsnelle manier om met elektriciteit warmte op te wekken.

Inductie is al wel bekend als alternatief voor het koken op gas. Wie tegenwoordig zijn keuken een update wil geven komt vaak bij deze manier van verwarmen terecht. Eigenlijk begint de verbouwing van de keuken al bij de wandtegels. Was vroeger crème of wit de standaard, tegenwoordig heb je enorm veel keuze in kleur, materiaal en formaat. Zo krijgt iedere keuken een unieke uitstraling.

Vloerverwarming
Het door elektriciteit verwarmde water is ook goed te gebruiken als je van plan bent een vloerverwarming aan te leggen. Leg je deze onder vloertegels dan heb je een ideale manier in huis om het snel en aangenaam warm te krijgen. Voor wie van modern en strak houdt is de weggewerkte vloerverwarming een goede basis om verder het huis in te richten. Een extra toevoeging aan een strak interieur is het verwerken van gerectificeerde tegels. Deze worden precies op maat gesneden zodat je een perfect patroon in de vloer krijgt. Voorwaarde is wel dat je maatvoering van de vloer heel precies en exact waterpas is.

Het is voorts te hopen dat er in de gemeente Krimpenerwaard vaart gemaakt wordt aan het bouwen van duurzame nieuwe woningen. Zo blijven jongeren en starters in deze boeiende regio werken en wonen.

Verwarmen op inductie is nieuwe manier om van het gas af te komen

Stenen tegels
Tegels zijn ideaal wanneer je graag vloerverwarming in huis hebt. Hoewel tegels misschien kil lijken, kunnen ze heel makkelijk aangenaam verwarmd worden. Vooral keramische tegels zijn perfect omdat deze de warmte goed vasthouden. Let wel op dat je met speciale tegellijm werkt die hittebestendig is. Daarnaast zal je met speciale uitzetvoegen moeten werken, omdat veel materialen uitzetten en krimpen door het verschil in temperaturen. Zo voorkom je schade aan de tegels.

Dit bericht is 928 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief