Archieven

Dit bericht is 1117 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In aanloop naar de ‘Nationale Zilverdag’, maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag), maken we kennis met een aantal deelnemers. De eerste in de spotlight is Inge Goedbloed van Goudsmederij Goedbloed. Een bekwame vakvrouw met een eigen stijl, waarmee ze zich duidelijk onderscheidt.

De uit Vlaardingen afkomstige Inge Goedbloed (36) maakte zo’n twintig jaar geleden kennis met het vak van goudsmeden. Samen met haar moeder ging ze een dagje uit naar de Zilverdag. Direct raakte ze enthousiast en liet zich informeren over de mogelijkheden. “Op de Dam stond een stand met leerlingen van de Vakschool. Die hebben mij meegesleept”, schatert Inge. “Ik wilde met m’n handen werken, creatief zijn, maar ook mijn hoofd gebruiken.” Een bezoek aan een open dag van de Vakschool bracht de definitieve beslissing. “Mijn keuze was de opleiding goudsmeden, daar wilde ik me in gaan specialiseren.”

Stijl
Een herinnering aan haar opleiding is het ‘Meesterstuk’, de eindexamenopdracht. In vergelijking met haar huidige creaties concludeert de vakvrouw dat ze ‘gegroeid’ is. “Je moet ontdekken wat je eigen stijl is. Mijn inspiratiebron komt uit de natuur. Graag werk ik met texturen (structuur) en contrasten.” Vlak na afronding van de opleiding ontstond de wereldwijde crisis vanwege 9/11. Een lastige periode om een baan te vinden. Uiteindelijk lukte het haar om bij een juwelier aan de slag te gaan. Vrij snel daarna kreeg ze een aanbieding bij een bedrijf gespecialiseerd in trouwringen. Drie jaar later werkt ze bij de Schoonhovense onderneming Bron.

Zakenpartner
Acht jaar geleden startte zij haar eigen onderneming ‘Goudgeel Zilverwit’. Vorig jaar is het besluit genomen als vervolg daarop een eigen winkel/ werkplaats te open. Het pand aan het Doelenplein bleek daarvoor uitermate geschikt. Na een grondige renovatie opende ze afgelopen december 2021 haar deuren voor het publiek. Inge staat er niet alleen voor. Conrad Tronchet is haar vriend maar ook zakenpartner. Hij zorgt voor de verkoop en marketing. Zo vullen zij elkaar op een uitstekende manier aan en bestieren ze samen de onderneming.

Arsenaal
De locatie van haar atelier is niet ongunstig. Op het Doelenplein zijn maandag veel activiteiten. Daarnaast loopt de wandelroute langs haar pand. Binnen en buiten presenteert ze overdag haar prachtige ontwerpen.  De collectie ringen, armbanden, colliers, hangers, oorbellen en trouwringen is meer dan uitgebreid. Welkom om kennis te maken in dit arsenaal van prachtige creaties.

Goudsmederij Goedbloed is gevestigd aan het Doelenplein 1 in Schoonhoven. Kijk ook op de website www.goudsmederijgoedbloed.nl.

Dit bericht is 1117 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief