Archieven

Dit bericht is 1497 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In aanloop naar de ‘Nationale Zilverdag’, maandag Tweede Pinksterdag, maken we kennis met een aantal deelnemers. In de spotlights nu Liv Münzer, de zestienjarige dochter van edelsmid Marjon Kappers. Haar besluit staat vast: ‘Ik ga ook naar de Vakschool’.

Dat ze in de voetsporen van haar moeder treedt, daar is geen twijfel over mogelijk. “Dit jaar ga ik na de vierde klas Havo naar de Vakschool”, vertelt de nog enigszins verlegen Liv. Ze was bij een studiebeurs geweest is definitief overstag gegaan. ‘Een schatje’, noemt ze Marjon die haar grote voorbeeld is in het maken van mooie sierraden. Dat wil niet zeggen dat haar smaak en voorkeur overeen komt. Marjon is voornamelijk van het strakke werk, Liv is meer van de pareltjes en dergelijke.

Om te laten zien dat ze serieus het vak in wil gaan, is Liv de afgelopen weken druk bezig geweest met haar inzending voor de Junior Challenge. “Ik heb een ketting gemaakt met allemaal bloemetjes”, legt ze uit. “Het thema is ‘Pixel’, dat ik vorm heb gegeven met zilver, vilt en pareltjes. Apetrots laat ze tijdens het gesprek zien hoever ze is met haar creatie. Ze hoopt met haar inzending een prijs in de wacht te slepen.

De Zilverdag en in het bijzonder de Challenge is regelmatig onderwerp van gesprek. Marjon is ook druk geweest om voor de Silver Challenge iets te maken. Zij ziet niets liever dat ze, samen met haar dochter, de eerste prijs wint.

De prijsuitreiking van de Junior- en Silver Challenge is maandagmiddag rond 17.30 uur in de Grote Kerk aan de Haven. Voordat het zover is presenteert Liv zich op de Zilverdag. Je vindt haar in de kraam van Marjon Kappers, samen met een vriendin en haar stiefbroer. En zo kan ze alvast een beetje ruiken en proeven aan het vak waar ze graag in verder wil: het vak van goud- en/of zilversmid.

Dit bericht is 1497 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief