Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 6339 keer gelezen

LEKKERKERK – Tegen de man die in 2018 op de N210 bij Lekkerkerk een dodelijk ongeval veroorzaakte is in hoger beroep vijf jaar cel geëist. Daarnaast mag hij wat het justitie betreft voor vijf jaar geen voertuig besturen.

De rechtbank veroordeelde de 29-jarige man eerder tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één voorwaardelijk. Hij kreeg daarnaast een rijontzegging voor de duur van vier jaar opgelegd.

De verdachte vond op 23 december 2018 dat hij bij het invoegen te weinig ruimte kreeg van een andere automobilist. Hij besloot verhaal te halen en zette de achtervolging in. Onderweg maakte hij meerdere verkeersovertredingen. Kilometers verderop lukte het de verdachte om voor de andere auto te komen. Op de provinciale weg N210 zette hij zijn auto stil, om zo ook de ander tot stoppen te dwingen, en liep met een hamer op de andere auto af. Een achterliggende bestuurder van een busje reed vervolgens met volle snelheid achterop de auto. In de auto zaten vier broers en de vriendin van een van hen. De vrouw en een van de broers kwamen bij de klap om het leven. Drie anderen raakten zwaargewond; één hen raakte voor het leven ernstig gehandicapt.

Schuldvraag
Dat het uiteindelijk een andere bestuurder was die daadwerkelijk heeft gebotst, maakt volgens het Openbaar Ministerie niet dat verdachte daarmee niet schuldig is. De bestuurder van het busje kan volgens het OM ook een verwijt worden gemaakt en zal op een later moment ook voor de rechter moeten komen. Maar het is aan verdachte te wijten dat de risicovolle situatie is ontstaan, waardoor het ongeluk kon gebeuren. “Verdachte had zich moeten realiseren dat hij op deze wijze zowel voor de inzittenden van de VW Golf en het achteropkomende verkeer een zeer gevaarlijke situatie creëerde:, aldus de advocaat-generaal in haar requisitoir.

Onder invloed
Het OM ziet dan ook geen reden tot strafvermindering. Behalve het creëren van een gevaarlijke situatie heeft verdachte ook meerdere verkeersovertredingen begaan tijdens de achtervolging. Verder werden in zijn bloed te hoge waardes THC en cocaïne gevonden, volgens eigen zeggen had hij de dag ervoor gebruikt.

Dit bericht is 6339 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief