Archieven

Dit bericht is 13336 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Maandag 29 maart j.l.  overleed op 56-jarige leeftijd, na een ziekbed van ruim zes weken, koordirigent, pianist, componist en arrangeur Robbert van Sterkenburg. Een vakman die zijn muzikale talent op tal van koren en leerlingen heeft overgebracht. 

Muzikaal talent vanaf jonge leeftijd
Geboren in Rotterdam in januari 1965. Na ongeveer zes maanden verhuisden zijn ouders naar Schoonhoven. Zij betrokken een nieuwe woning aan de Rotterdamse weg. Zijn vader speelde op hoog niveau piano en viool en gaf hem de muzikale genen door. De jeugdige Robbert speelde al piano op zevenjarige leeftijd. Reeds op de middelbare school gaf hij de eerste lessen aan leerlingen.  Werken aan een carrière in de muziek was daarom een logisch vervolg na zijn middelbare opleiding.

Opleiding
Hij behaalde zijn Havo diploma aan de Driewaarden, het tegenwoordige Schoonhovens College. Op het Haagse conservatorium studeerde Robbert de opleiding muziekdocent. Dit bleek toch niet helemaal de gewenste richting. Een switch werd gemaakt naar de opleiding Jazz Klassiek en Piano aan het conservatorium in Hilversum. Daar is hij dertig jaar geleden, in 1991, afgestudeerd. In de Gildemeesterstraat werd de eerste kamer ingericht als studio. Wat veel mensen niet (meer) weten, is dat hij een aantal jaren op het orgel speelde in de Remonstrantse Kerk  aan de Kruispoortstraat.

Muzieklespraktijk
Later is het gezin Sterkenburg verhuisd naar de huidige woning aan de Buys Ballot Singel. Daar is tot op heden de muzieklespraktijk aan huis voor piano- en keyboard lessen. Daarnaast is de muzikale duizendpoot dirigent geweest van diverse koren waaronder het Regiokoor Lekkerkerk, Op Weg, Popcorn Vocals, Popkoor Schoonhoven en Eensgezindheid in Stolwijk. Veel door hem gemaakte arrangementen zijn de basis geweest voor tal van succesvolle uitvoeringen. Zijn ontspanning vond hij in zijn tweede huis in Frankrijk.

Opname op de intensive care
Vrijdag 12 februari j.l. is Robbert, samen met zijn vrouw Renate, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door corona hadden beide hoge koorts in combinatie met een te lage saturatie. Dat betekent dat er te weinig zuurstof in het bloed is. Direct werd Robbert doorgestuurd naar de intensive care afdeling. Renate volgde ongeveer een uur later. Zij knapte echter snel op en mocht twaalf uur later terug naar de verpleegafdeling. Helaas was dit niet het geval voor haar man. Ruim zes weken heeft hij aan de beademing gelegen en kreeg diverse complicaties. Telkens was er hoop op herstel, maar uiteindelijk gebeurde dit niet. Zijn lichaam gaf de strijd op en stierf in de loop van maandagmorgen 29 maart.

Afscheid
Woensdag 7 april wordt afscheid genomen van Robbert van Sterkenburg. Op zijn afscheidsdienst speelt de bekende jazzpianist Peter Beets. Sinds enkele jaren volgde Robbert lessen bij deze professionele muzikant. Het is een afscheid van een man met humor, een Bourgondiër die hield van lekker eten en drinken. Had nog jaren willen dirigeren, lesgeven en tijd doorbrengen met zijn gezin.

Wij wensen zijn vrouw Renate, dochters Yvette en Nadine en iedereen die hem dierbaar is, alle sterkte met dit verlies.

Dit bericht is 13336 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op In memoriam Robbert van Sterkenburg

  • Vreselijk zo uit elkaar te gaan je man zo te verliezen op deze manier… 🙏🏿💋heel veel sterkte met dit gemis..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief