Archieven

Dit bericht is 3902 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Afgelopen zondag- op maandagnacht 4 mei werd om kwart over vier ingebroken bij Edelsmederij ‘Hemels Goud’. Eigenaresse Mariëtta van Bokhoven werd ruw in haar slaap gewekt door het afgaan van het alarm. Direct is zij naar haar atelier aan de Varkensmarkt gereden. Vervolgens heeft ze enkele uren in spanning moeten wachten, voordat ze van de politie haar pand binnen mocht gaan.

“De politie was binnen een paar minuten ter plaatse nadat er was ingebroken”, vertelt een nog duidelijk aangeslagen Mariëtta in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Samen met mijn man moest ik naar binnen om de video-opnamen te geven. Pas tegen de middag was het politieonderzoek afgerond.” De inbrekers zijn via het bovenraam het pand binnen gegaan. Ze zijn niet meer dan twee minuten binnen geweest. “De daders zijn heel efficiënt bezig geweest en deden ‘rustig’ hun werk.”

Impact
Vanwege de inbraak zal Hemels Goud nog zeker een week gesloten blijven. Er is veel stukgeslagen wat eerst weer gerepareerd moet worden. Met name de displays waar de sieraden tentoongesteld worden. “Ik moet veel regelen op dit moment. De inbraak heeft grote impact op mij gehad, moet ook alles opschrijven want anders vergeet ik het.” Het heeft bij Mariette een aantal gevoelens losgemaakt. “Ik wil zo snel mogelijk weer aan het werk. Vreselijk jammer dat nu bijzondere pronkstukjes zijn verdwenen. Maar gelukkig heb ik geen mes op mijn keel gehad.”

Meesterstuk
Bij het gesprek is stagiaire Anoek van den Berg aanwezig. Zij is bezig met haar laatste jaar op de Vakschool en loopt sinds november stage bij Hemels Goud. Heel graag wil zij, na afronding van haar studie, een eigen atelier beginnen. Ook Anoek vindt de inbraak erg heftig. “We doen ons best om nu alles op te ruimen. Ik wil heel graag helpen om weer op te bouwen. Mijn meesterstuk, de eindexamenopdracht, is niet meegenomen. Ook de opdrachten van de klanten waar we mee bezig zijn, zijn gelukkig niet gestolen. Daar zijn we heel blij mee.”

Het gehele gesprek met Mariëtta en Anoek hoort u a.s. zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur op het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard.

Anoek van den Berg

Dit bericht is 3902 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief