Archieven

Dit bericht is 715 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Op maandagavond 17 oktober is opnieuw een informatieavond over het nieuwe gemeentehuis, dat op de hoek van de Provincialeweg en de Veerweg in Bergambacht is gepland. Op de avond lichten wethouders Ria Boere en Pascal van der Hek, en medewerkers van de gemeente het voorontwerpbestemmingsplan en de verdere planning toe.

Iedereen is welkom om 19.00 uur in Optisport zalencentrum de Waard, Meidoornstraat 7 in Bergambacht. De zaal is vanaf 18.45 uur open. Om op het aantal belangstellenden voorbereid te zijn, is het nodig om uw komst vóór 14 oktober door te geven door een e-mail te sturen naar nieuwgemeentekantoor@krimpenerwaard.nl.

Ter inzage
Van 28 september tot 26 oktober ligt dit voorontwerpbestemmingsplan ter inzage. Tot die datum kan eenieder reageren op het plan. Dit is een extra – niet verplichte – mogelijkheid voor omwonenden en belanghebbenden om te reageren op de plannen voor een nieuw gemeentehuis.

Het voorontwerpbestemmingsplan is te vinden op deze website . Op de gemeentelijke website is een link naar die pagina opgenomen.

Reageren
Tot 26 oktober kan er een inspraakreactie ingediend worden bij het college van burgemeester en wethouders. Het plan voor het nieuwe gemeentehuis is ook op afspraak in te zien bij het Klantcontactcentrum van het gemeentehuis.

De volgende stap is het ontwerpbestemmingplan. De gemeente verwerkt de reacties die binnenkomen naar aanleiding van het voorontwerp. Naar verwachting zal dat vanaf december zes weken lang ter inzage liggen. Ook dan is het weer mogelijk te reageren op het plan dat dan weer wat verder uitgewerkt is. In tussentijd gaat ook het architectenbureau dat is gekozen aan de slag met het uitwerken van het ontwerp.

Architect
De gemeente heeft besloten om Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam opdracht te geven om het voorlopig ontwerp te maken. De visie en de aanpak van Ector Hoogstad sluit het beste aan de uitgangspunten van de gemeente op het gebied van duurzaamheid, multifunctionaliteit, participatie en financiën.

Ector Hoogstad werkt voor deze opdracht de met DOOR Architecten uit Amsterdam vanwege hun kennis op het gebied van circulair bouwen. De bedoeling is om in het eerste kwartaal van 2023 het voorlopig ontwerp gereed te hebben.

Dit bericht is 715 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Informatieavond over nieuw gemeentehuis

  • Nieuw gemeentehuis: naar mijn mening ter meerdere eer en glorie van de gemeente bestuurderen. Bij de eerdere indelingen in de Kr.waard is in Lekkerkerk een gemeentehuis gebouwd, mooi en groot. N.m.m. ook groot genoeg voor de tegenwoordige gemeente Kr.waard. De bevolking betaald wel. Puur geld over de balk smijterij.
    Hetzelfde geldt voor het nieuwe politiebureau. In Lekkerkerk werd een nieuwe politiebureau gebouwd, dat mogelijkheden bood voor eentuele uitbreiding indien nodig. Maar nee, er moest een nieuwe bureau in Schoonhoven komen, dat veel en veel duurder was dan dat in Lekkerkerk. Fiasco geworden en nu een nieuw bureau in Bergambacht. Wat hangt ons nog meer boven het hoofd in de gemeente vwb deze geldsmijterij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief