Archieven

Dit bericht is 450 keer gelezen

REGIO – Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden houdt maandag 25 april een informatieavond over het verduurzamen van boerderijen en monumenten.

Veelal zijn boerderijen en de monumenten panden die afwijken van de doorsnee woningen en daardoor aangewezen op specifiek maatwerk, zeker ook als het om verduurzaming gaat. De informatieavond begint om 19.00 uur in De Til in Giessenburg in de Alblasserwaard. Vanaf dat tijdstip kan er al een informatiemarkt worden bezocht, waaraan verschillende instellingen en organisaties en ook bewoners deelnemen. Bezoekers kunnen hier terecht met hun vragen over de mogelijkheden van verduurzaming.

Vanaf 19.30 uur, als het officiële deel start, komen de uitgenodigde sprekers aan bod: Henk Lakerveld (architect) over de aanpak van het verduurzamen en Piet den Hertog (Adviesbureau Helsdingen) over de hierbij in acht te nemen aandachtspunten. Er wordt onder andere een stappenplan gepresenteerd, diverse te nemen maatregelen besproken en verschillende financieringsmogelijkheden toegelicht. Tevens is er een vertegenwoordiger van de Energie Coöperatie Molenlanden aanwezig, die ingaat op de mogelijkheden van zonnepanelen op andermans dak.

“Mede omdat energie op dit moment een opvallend centrale plaats in de samenleving inneemt, belooft het een boeiende avond te worden”, aldus de organiserende stichting. “De bezoekers zullen gemotiveerd huiswaarts keren met informatie over het zuinig omgaan met energie en met ideeën om op een verantwoorde manier te gaan isoleren. Op de avond zal ook een aantal te nemen maatregelen worden toegelicht en is er een leverancier aanwezig van een nieuwe generatie isolatieglas, dat met name geschikt is voor historische en monumentale panden. Ook de eigenaren en bewoners van verduurzaamde panden die de a\vond bezoeken kunnen die avond hun opgedane ervaring met de aanwezigen delen.”

Iedereen die met ideeën en verduurzamingsplannen rondloopt, maar ook alle andere belangstellenden zijn maandag 25 april welkom in De Til, Breestraat 1 in Giessenburg.

Na het officiële gedeelte van de avond kan tot 22.00 uur onder het genot van een drankje de informatiemarkt worden bezocht. Meer informatie op de website van de gemeente Molenlanden.

Dit bericht is 450 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief