Archieven

Dit bericht is 637 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Voor diverse doelgroepen in onze samenleving zijn er door de landelijke en lokale overheden regelingen in het leven geroepen die verlichting kunnen geven in hun financiële situatie.

We leven in een tijd waarin hogere prijzen in de supermarkt en de stijging van onder meer energiekosten de ruimte voor andere uitgaven steeds verder beperken. Met name ouderen, langdurig arbeidsongeschikten en jonge gezinnen met een laag inkomen hebben er mee te maken.

Velen weten niet dat er allerlei aanvullingen op het inkomen zijn te verkrijgen die het dagelijks leven iets comfortabeler maken. En als zij het al weten vindt niet iedereen het gemakkelijk om de weg naar het juiste loket te vinden.

Check waar je recht op hebt
Onder het motto “Check waar je recht op hebt!” organiseert Welzijn Krimpenerwaard in samenwerking met de bibliotheek en gemeente Krimpenerwaard op 6 december a.s. een bijeenkomst waarin een toelichting wordt gegeven over de verschillende wettelijke regelingen.

Tijdens deze bijeenkomst zal Frieda Maring van de gemeente Krimpenerwaard onder andere vertellen over actuele regelingen zoals: regeling meer kosten voor chronisch zieken, energietoeslag, AOW en een klein pensioen, mensen met een WAO-uitkering en het Jeugd en volwassenen Sport- en cultuurfonds.

Tekst gaat verder onder foto

Speciaal voor ouderen
“We zien steeds meer ouderen met een AOW (en een klein pensioen) die lastig rond kunnen komen. Voor deze situaties zijn mooie regelingen waar ouderen gebruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld de energietoeslag. Het mooie aan de energietoeslag is dat er geen vermogensgrens geldt. Hierdoor komen veel ouderen met alleen een AOW (en een klein pensioen) in aanmerking” vertelt Jolanda van Dam van Welzijn Krimpenerwaard.

Speciaal voor jonge gezinnen
Daarnaast is er het Jeugd en volwassenen Sport- en cultuurfonds. Dit fonds maakt mogelijk dat inwoners met een minimum inkomen zich aan kunnen melden bij een sportclub of muziekvereniging. Het Sport- en cultuurfonds betaalt dan de contributie en stelt budget beschikbaar om bijvoorbeeld sportkleding van te kopen. Of je recht heeft op deze toeslagen hangt af van je persoonlijke omstandigheden.

Inwoners uit de Krimpenerwaard die hier meer over willen weten, zijn van harte welkom op dinsdag 6 december a.s. om 19.00 uur in de bibliotheek in Lekkerkerk aan de Talmastraat 1.

Spreekuren
Frieda Maring van de gemeente Krimpenerwaard zal vertellen welke verschillende regelingen er zijn. Na deze uitleg staan zij en de welzijnsadviseurs Jolanda van Dam en Agata Bojko klaar om je persoonlijke vragen (in privé setting) te beantwoorden.

Wie niet in de gelegenheid is deze informatieavond bij te wonen kan wekelijks binnenlopen bij de open spreekuren in de WelZijnspunten in alle kernen in de gemeente. Ook daar zitten welzijnsadviseurs klaar die de weg door het ingewikkelde woud van regelingen wel weten.

Kijk voor tijden en locaties op www.welzijnkrimpenerwaard.com of bel  085 – 066 23 70.

Dit bericht is 637 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief