Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 525 keer gelezen

Polder tussen Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek.

Polder tussen Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek.

KRIMPENERWAARD – In ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel wordt maandagavond 18 februari een informatiebijeenkomst gehouden over de aanleg van een nieuwe oeververbinding voor het oostelijk deel van de Rotterdamse regio. Die komt over de Nieuwe Maas tussen de Esch en Stadionbuurt in Rotterdam of tussen Ridderkerk en Krimpen.

Projectleden van de zogenaamde MIRT-verkenning oeververbinding geven tijdens de bijeenkomst informatie over de uitkomsten van de pre-verkenning (een vooronderzoek) en het besluit dat daarover is genomen. Ook komt de aanpak van het verdere onderzoek, de MIRT-verkenning, aan bod en de participatie van de omgeving daarin. Bij dat laatste punt wordt met aanwezigen besproken hoe de omgeving het beste kan worden betrokken.

In de regio Rotterdam staat de bereikbaarheid onder druk. Goede bereikbaarheid is volgens de betrokken partijen – ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland – een voorwaarde voor een economisch sterke regio met een hoogwaardige leefkwaliteit. Daarnaast biedt een goede bereikbaarheid kansen voor gebiedsontwikkeling. Voor de Rotterdamse regio is uitbreiding van de (capaciteit van) oeververbindingen essentieel.

De informatiebijeenkomst begint om 19.00 uur. Aanmelden kan op www.oeververbinding.nl.

Dit bericht is 525 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief