Archieven

Dit bericht is 751 keer gelezen

REGIO – Maandag 10 t/m vrijdag 14 oktober, gaat het project MIRT-verkenning Oeververbindingen de boer op. Zowel in Rotterdam als Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel en Krimpenerwaard. Op de verschillende locaties zal door middel van een mobiele informatiestand aan geïnteresseerden uitleg gegeven worden over de onderzoeksinformatie die nu beschikbaar is.

In de MIRT-verkenning Oeververbindingen is onderzocht wat er nodig is om knelpunten in het verkeer en het openbaar vervoer in de regio Rotterdam op te lossen, om groei van de regio mogelijk te maken, kansen voor mensen te vergroten en de stedelijke leefkwaliteit te verbeteren. Er is onderzoek gedaan naar:

 1. Een nieuwe brug of een tunnel tussen Kralingen/De Esch en Feijenoord/IJsselmonde in Rotterdam en waar deze precies komt te liggen. Deze nieuwe oeververbinding moet geschikt zijn voor openbaar vervoer, fietsers en voetgangers. Maar er is ook onderzocht of er auto’s gebruik van gaan maken.
 2. Een treinstation Stadionpark voor dagelijks vervoer. Er is onderzocht hoe er van het huidige evenementenstation Stadionpark een nieuw treinstation naast De Kuip gemaakt kan worden.
 3. Snel en comfortabel openbaar vervoer tussen Zuidplein en Kralingse Zoom. Deze nieuwe openbaar vervoerverbinding moet gaan rijden via de nieuwe brug of tunnel.
 4. Het versterken van de busverbinding tussen Zuidplein en Rotterdam Centraal via de Maastunnel.
 5. Maatregelen op de A16 Van Brienenoordcorridor om het verkeer tussen de knooppunten Terbregseplein en Ridderkerk/Vaanplein beter door te laten rijden.
 6. Maatregelen op de Algeracorridor (N210) om het verkeer beter te laten doorrijden op de Algeracorridor zelf en de nabijgelegen kruisingen, zoals het Capelseplein en de Grote Kruising.

MIRT on Tour
Het schema voor volgende week, per dag:

 • Maandag 10 oktober: Rotterdam-Noord (Prinsenland, Kralingen-Oost en de Esch) 
 • Dinsdag 11 oktober: Rotterdam-Zuid (Bloemhof, Hillesluis, Tarwewijk, Feyenoord, IJsselmonde) 
 • Woensdag 12 oktober: Krimpenerwaard en Krimpen a/d IJssel
  Winkelcentrum Ouderkerk aan den IJssel 11:30-12:30 uur
  Winkelcentrum Lekkerkerk 13:00-14:30 uur
  Winkelcentrum Krimpen aan de Lek 15:00-16:30 uur

  Gemeentehuis Krimpen aan den IJssel 17:00-18:00 uur
  Ontmoetingscentrum De Tuyter 18:30-20:00 uur
 • Donderdag 13 oktober: Capelle a/d IJssel 
 • Vrijdag 14 oktober: Rotterdam-Zuid en Rotterdam Centraal

Dit bericht is 751 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief