Archieven

Dit bericht is 789 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Vanaf deze week is het mogelijk: inschrijven voor de Nationale Zilverdag 2022. Na de Digitale Zilverdag vorig jaar hoopt de organisatie op maandag 6 juni 2022, Tweede Pinksterdag, bezoekers weer ‘live’ te mogen verwelkomen in Schoonhoven.

De juweliers en goud- en zilversmeden maken Schoonhoven al eeuwenlang tot dé zilverhoofdstad van Nederland, samen met de Vakschool Schoonhoven en het Nederlands Zilvermuseum. Op Tweede Pinksterdag worden de in Schoonhoven gevestigde ateliers aangevuld met nog meer (inter)nationale goud- en zilverkunstenaars die hun werk presenteren tijdens Nationale Zilverdag.

Dit jaar valt de Nationale Zilverdag op 6 juni. Inschrijven als deelnemer of standhouder is mogelijk via de website Zilverdag.nl. De inschrijving is vrijblijvend: bij annulering van de Zilverdag wordt de deelnemersbijdrage geretourneerd.

Silver Challenge
De tentoonstelling met wedstrijdelement Silver Challenge vindt dit jaar ook opnieuw plaats. Iedereen die wil meedoen kan zich inschrijven. Deelnemers hoeven geen edelsmid te zijn. Hun werk moet linken aan het thema ‘Pixel’. Er zijn twee prijzen te winnen: de publieksprijs en de vakjuryprijs. Voor kinderen is er een Junior Challenge.

Opgeven voor de Silver en Junior Challenge kan tot 18 maart.

Tijdens de Zilverdag ontmoeten bezoekers niet alleen (inter)nationale goud- en zilversmeden, graveurs, edelsmeden en andere kunstenaars met edelmetalen, maar genieten zij ook van allerlei extra festiviteiten in de binnenstad zoals een horecaplein, muziek en een workshop.

Dit bericht is 789 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief