Archieven

Dit bericht is 2229 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De schoolbesturen van het Driestar College en het Wartburg College hebben ingestemd met het voorstel om de locaties Driestar Lekkerkerk (foto) en Revius in Rotterdam-Zevenkamp samen te voegen tot één nieuwe, christelijke school voor voortgezet onderwijs op reformatorische grondslag.

Volgens de beide onderwijsinstellingen is Krimpen aan den IJssel daarvoor de meest voor de hand liggende vestigingsplaats.

Gert Bergacker, voorzitter College van Bestuur van het Driestar College, geeft aan dat beide locaties de laatste jaren te maken hebben met teruglopende leerlingenaantallen. “Dat betekent dat beide scholen op lange termijn niet meer het hoge kwaliteitsonderwijs kunnen behouden dat we nu bieden. Door de locaties samen te voegen zorgen we er voor dat dit christelijk onderwijs op reformatorische grondslag voor de regio Zuid-Holland-West ook in de toekomst behouden blijft.”

Om de samenwerking organisatorisch vorm te geven is gekozen voor een besturenfusie. “Deze optie draagt het meeste bij aan de hoofddoelstelling om het reformatorisch onderwijs in die regio te behouden en te versterken. Door de krachten van onze beide scholen te bundelen, investeren we maximaal in een toekomstbestendig onderwijsaanbod”, aldus Richard Toes, voorzitter College van Bestuur van het Wartburg College.

De verwachting is dat de besturenfusie binnen nu en drie jaar een feit zal zijn. Het zal nog tenminste vijf jaar duren voordat de nieuwe school gerealiseerd zal zijn.

Dit bericht is 2229 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief