Archieven

Dit bericht is 1990 keer gelezen

BERGAMBACHT – Het college van B&W is een intentieovereenkomst met Adriaan van Erk Ontwikkeling B.V. aangegaan voor woningbouw in het plangebied Molenpark in Bergambacht. Beide partijen gaan de ruimtelijke en financiële haalbaarheid van het project in kaart brengen.

Het plangebied Molenpark, gesitueerd aan de noordwestelijke rand van de dorpskern van Bergambacht, is circa vier hectare groot. Grondeigenaren zijn Adriaan van Erk B.V. en Boogaard B.V.

Het gebied wordt begrensd door de bedrijven Van Erk en Boogaard, de provinciale weg N207, de Molenlaan en de Kadijkselaan. Het plangebied ligt in het bestemmingsplan Dorpsgebied 2011 en heeft voor het grootste deel de bestemming agrarisch.

“Onderdeel van de intentieovereenkomst zijn afspraken over de kosten, rollen en
verantwoordelijkheden in de verkenningsfase en een plan van aanpak voor de participatie”, laat het college in een toelichting aan de gemeenteraad weten. “Om een woningbouwontwikkeling mogelijk te maken is een wijziging van de bestemming nodig waarvoor in een later stadium een juridisch-planologische procedure doorlopen moet worden.”

Op 15 februari wordt in commissievergadering het initiatief Molenpark nader besproken.

Dit bericht is 1990 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief