Archieven

Dit bericht is 1101 keer gelezen

HAASTRECHT – Lionsclub Domaine des Dames (DdD) Krimpenerwaard e.o. is altijd op zoek naar goede doelen. Tijdens de vorige lockdown zijn de DdD-leden met een ‘coronapot’ gestart.

Via Haastrechtenaar Emmy van Harskamp kwam een verzoek voor een tweede ‘dementiehond’ voor WelThuis de Liezeborgh binnen.

Interactief
Gerda Verheij, medewerkster bij het Haastrechtse zorgcentrum, licht toe: “Dit is een knuffelbeest-achtige viervoeter. Een interactieve robot, die voelt en klinkt net als een echte hond. Een fantastische uitvinding.”

De Liezeborgh heeft er al een, maar in deze tijd, waar bezoek beperkt toegang heeft tot hun geliefden, is een knuffel geven en krijgen nog belangrijker dan normaal. Gerda: “De bewoners hebben zoveel plezier met de hond, dat deze constant bezet is. Tijd voor nog een ‘hulphond’.”

Maandag is het hondje ‘Domeintje’ door de Lionsclub-leden Tanja van Walsum en Terry Heikamp overhandigd aan Gerda Verheij. Eerstgenoemden hierover: “We zijn blij, dat we een deel van de coronapot hiervoor hebben kunnen gebruiken.”

Foto: Janet de Graas.

Dit bericht is 1101 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief