Archieven

Dit bericht is 397 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Dans en percussiegroep Challenge heeft een kleine interactieve expositie gemaakt met als thema Vrijheid?! De expositie is op zaterdag 24 september te bezoek in basisschool De Rank aan de Pasteurweg. 

“Vind jij vrijheid in al haar verschillende vormen ook zo belangrijk?
Wat heerlijk dat wij in Nederland vrijheid van godsdienst, vrijheid van geaardheid en vrijheid van spreken hebben en dat we al 77 jaar vrijheid en vrede mogen ervaren! Zeker in deze tijd van grote onrust in de wereld en de oorlog in Oekraïne zo dichtbij!”

Om hier stil bij te staan, heeft dans en percussiegroep Challenge een kleine interactieve expositie gemaakt. Thema van deze expositie is ‘Vrijheid?!’

Tijdens deze expositie kun je een aantal persoonlijke verhalen van verschillende inwoners van de Krimpenerwaard ‘ervaren’. Deze verhalen zijn verwerkt in videoclips waarin dans, beeld en geluid gebruikt worden om de verhalen te vertellen. Alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan deze expositie zijn inwoners van de gemeente Krimpenerwaard. Denk hierbij aan dansers, kunstenaars en eigenaren die hun (film-)locaties beschikbaar hebben gesteld.

“We hopen dat bezoekers zich meer bewust worden dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, dat we samen voor vrijheid moeten blijven staan en het gesprek hierover levend moeten blijven houden.” Laten Netty en Nienke Mak van Challenge weten.

Sta jij hier achter? Voel je dan vrij om aan het eind van de expositie je (hand-) tekening te zetten op een vrijheidsbeeld gemaakt door beeldend kunstenaar Cor Fafiani.

Kom dan naar de expositie op zaterdag 24 september.

Je bent welkom tussen 11:00-16:00 uur, locatie basisschool De Rank, Pasteurweg 93, Schoonhoven.

Toegang is gratis en geschikt voor jong en oud vanaf 10 jaar.

Dit bericht is 397 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief