Archieven

Dit bericht is 745 keer gelezen

Workshop dansen, waarbij vrouwen met verschillende nationaliteiten samen dansen.

Workshop dansen, waarbij vrouwen met verschillende nationaliteiten samen dansen.

SCHOONHOVEN – Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag verzorgde stichting Beauty & Brains Krimpenerwaard (B&B) samen met Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) vrijdag een ontmoetingsavond met workshops. Plaats van handeling was scholengemeenschap Willem de Zwijger in Schoonhoven.
“De kracht is om mensen met elkaar te verbinden”, vertelt coördinator Helma de Jong van KIC. Dat is ook het doel van een avond als deze. In totaal kwamen er zo’n 130 vrouwen afkomstig uit verschillende continenten, woonachtig in de Krimpenerwaard, op af. “Internationale Vrouwendag wordt door Krimpenerwaard Intercultureel al vele jaren gevierd. Voorheen in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek en nu wordt het in Schoonhoven georganiseerd samen met de vrouwelijke ondernemers van Stichting Beauty & Brains Krimpenerwaard. Je ziet dat de samenwerking kracht geeft, je verbindt mensen met elkaar.”
Zwemlessen
Dit is niet het enige dat Krimpenerwaard Intercultureel doet. “Wekelijks organiseren wij op woensdag ontmoetingsgroepen. Dan zijn er 135 vrouwen van dertig nationaliteiten die hieraan deelnemen”, zegt de Jong. Daarnaast zijn er nu ook zwem- en turnlessen uitsluitend voor vrouwen.
B&B telt ruim vijftig onderneemsters uit de Krimpenerwaard. Voorzitter Mariëlle Azim: “De dames uit ons netwerk organiseren 4 à 5 bijeenkomsten per jaar, waarbij de nadruk ligt op kennismaken en kennis delen. Deze vorm van kennismaking vanavond is heel inspirerend en verrijkend. Ook willen wij vrouwen in het licht zetten, vanavond doen we dat met alle wereldvrouwen. Er is verbinding gezocht in talent en interesse. De workshops worden gegeven door de onderneemsters van Beauty & Brains samen met dames van Krimpenerwaard Intercultureel.” Zo konden de aanwezigen onder andere hun haar laten doen bij kapsters Lubna en Anita, een collage maken uit tijdschriften bij Caroline en Sumar, origami vogels vouwen bij Yukari en Conchita en aangenaam kennismaken bij Leny en Yara. Verder waren er workshops dansen, bloemschikken en muziek.
Twaalf wereldvrouwen in de Krimpenerwaard voor de foto-expositie.

Twaalf wereldvrouwen in de Krimpenerwaard voor de foto-expositie.

Nisreen komt uit Syrië en was ook aanwezig in Schoonhoven. Tijdens het maken van een collage over wie zij is, vertelde ze waarom zulke avonden belangrijk zijn. “Het is goed dat het er is. Ik ben gekomen om mensen te ontmoeten en op zo’n avond als deze krijg ik daar de kans toe.”
De kern van de avond is verbinden. “Het allerbelangrijkste is dat vrouwen zich thuis voelen in hun dorp. Daar gaat het om. De kracht van vrouwen is dat elke vrouw talent heeft en die mag ontdekken en ontwikkelen. In Nederland hebben vrouwen net zo veel mogelijkheden als mannen”, aldus de Jong.
Expositie
Later op de avond werd er een foto expositie ‘Wereldvrouwen in de Krimpenerwaard’ onthuld door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek. Op de expositie zijn twaalf wereldvrouwen te zien, geportretteerd door José Donatz. Vanaf mei is deze expositie ook toegankelijk voor publiek in de bibliotheek van Bergambacht.

Dit bericht is 745 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief