Archieven

Dit bericht is 693 keer gelezen

heijkoop1 KRIMPEN A/D IJSSEL – “Wij blijven gewoon open”, maakten Henk en Carola Heijkoop bekend, direct nadat de landelijke speelgoedketen Intertoys failliet werd verklaard. “Wij zijn een onafhankelijke speelgoedspecialist, weliswaar verbonden aan Intertoys, maar we opereren zelfstandig en zijn niet meegezogen in het faillissement.”
Na de bekendmaking van de problemen bij Intertoys volgden voor Heijkoop een paar hectische weken. Vooral de zaterdag waarop nog cadeaubonnen konden worden ingewisseld zullen Henk en Carola en hun medewerkers niet snel vergeten. “Ook wij kregen te maken klanten die er op zijn zachtst gezegd geen begrip voor hadden dat de bonnen vanwege een technische storing niet konden worden verzilverd.”
In de dagen erna moest Henk om zijn schappen gevuld te houden in allerijl op zoek naar andere leveranciers want de magazijnen van Intertoys bleven dicht. “Dat is goed gelukt”, zegt hij, onder meer wijzend op artikelen zoals kindersteps en ander buitenspeelgoed waar met het oog op het naderende voorjaar weer veel vraag naar is.
Intertoys is inmiddels overgenomen door de Portugese investeerder Green Swan, die al eerder speelgoedketens inlijfde, en gaat in afgeslankte vorm verder. 91 eigen filialen gaan dicht, een deel van het personeel wordt ontslagen en aan de franchisenemers en zelfstandige ondernemers zoals Heijkoop zullen nieuwe contracten worden voorgelegd. Hoe die er precies uit gaan zien is nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: speelgoedwinkel Heijkoop, al sinds mensenheugenis gevestigd op de Crimpenhof, gaat gewoon verder met een uitgebreid en gevarieerd assortiment voor jong en wat ouder.
heijkoop2

Dit bericht is 693 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief