Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 582 keer gelezen

HAASTRECHT/STOLWIJK – Tijdens de tweede campagnetour van PvdA-GroenLinks, in Haastrecht en Stolwijk, ondertekenden meerdere inwoners de oproep tot betaalbare woningen. “Betaalbaar wonen moet topprioriteit zijn voor de nieuwe gemeenteraad na 16 maart”, aldus lijsttrekker Sandro Kovacic.
“Vorige week tijdens het woondebat waren alle partijen vóór betaalbare woningen. De tijd is nu aangebroken om die beloftes om te zetten in daden”, betoogt Kovacic.

PvdA-GroenLinks wil daarom na de verkiezingen direct aan de slag om de woonvisie aan te passen. “Daarin moeten we samen met woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars vastleggen dat minstens 35% van de nieuw te bouwen woningen sociale huur wordt.”

Duurzaamheid
Bart van Ree, de nummer twee op de lijst, benadrukt graag het belang van duurzame woningen: “Als we bij nieuwe woningen meteen maximaal inzetten op goede isolatie en zonnepanelen, dan houden we de energierekening en dus de woonlasten laag.”

Volgens nummer drie op de lijst Cees van der Graaf kunnen innovatieve woonvormen ook bijdragen: “Het toestaan van wonen in volkstuinen, tiny houses op (boeren)erven en flexwoningen op braakliggend terrein zijn maatregelen die relatief snel effect kunnen hebben.”

 

Dit bericht is 582 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief