Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1166 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Op www.gofundme.com is een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor de bewoners van de afgebrande woonboot aan de Krimpense Stormpolderdijk.

De initiatiefnemers – Marcella Petersen en Eelco Bogaards – hebben zich ten doel gesteld 5000,- euro in te zamelen, de teller staat inmiddels op 1820,- euro. Er is reeds 55 keer gedoneerd.

Petersen en Bogaards schetsen een beeld van het drama: “‘Muren zijn zwaar beschadigd en moeten worden hersteld. Elektra is door brand en water aangetast en moet volledig worden gecontroleerd en grotendeels vervangen. Plafonds zijn onherstelbaar beschadigd en vloeren zijn doorweekt door het bluswater. En dit is enkel nog maar een klein gedeelte van de enorme schade die de brand heeft veroorzaakt. Kijk eens rond in uw eigen huis en zie wat er allemaal staat. Bedenk dat alles, echt alles, onder het roet zit. Tot in de kleinste gaatjes. Alles stinkt naar rook en moet worden gereinigd dan wel vervangen.”

Volgens de initiatiefnemers was er ‘door omstandigheden’ nog geen brandverzekering afgesloten voor de woonboot. ‘Dit maakt het voor de betrokkenen extra zwaar’.

De brand brak donderdagavond net voor middernacht uit. De brandweer wist een gedeelte van de woonboot te redden van de vlammen. Het andere deel liep zware rook- en waterschade op.

“Wat een mooie en gezellige vakantie had moeten zijn, eindigt in ellende. De droom van een mooie woonboot, jaren had werken…in een paar uur verwoest. Dit zijn mensen die altijd voor anderen klaar staan en keihard werken voor hun gezin. Om hen een hart onder de riem te steken en op weg te helpen met de opbouw van hun droom zijn wij deze actie begonnen.”

Dit bericht is 1166 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief