Archieven

Dit bericht is 866 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De Stichting Promotie Krimpenerwaard (SPK) zet zich ook dit jaar in om de herkenbaarheid van de Krimpenerwaard te vergroten. Naast de activiteiten op het gebied van recreatie en toerisme krijgt dit jaar het streekproduct extra aandacht. 

Dat de Krimpenerwaard van oudsher de bakermat van de Goudse kaas is, is bij veel mensen wel bekend. Maar er wordt zoveel meer Gemaakt in de Krimpenerwaard! Door initiatieven als bijvoorbeeld de Streekmarkt Berkenwoude en ‘Proef de Krimpenerwaard’ weten lokale consumenten steeds beter de weg te vinden naar voedsel en andere producten van eigen bodem.

Om de weg naar de lokale producenten een impuls te geven lanceerde SPK, gezamenlijk met de Voedselfamilie Krimpenerwaard (VFKW), een zogenaamd kraambordje “Gemaakt in de Krimpenerwaard”. Dit gebeurde zaterdag 2 juli tijdens de Streekmarkt in Berkenwoude.

“De bordjes die zijn uitgereikt zorgen voor extra herkenbaarheid. Dat draagt enorm bij aan de beleving van de streek.” Zegt Gerrit Burger, voorzitter van de stichting: “Lokale producenten kregen van ons al de mogelijkheid om zich te onderscheiden met een herkenbare sticker voor op hun producten, nu hebben we er een extra duidelijk bord met dezelfde boodschap bij: “Gemaakt in de Krimpenerwaard”!

Arike Mijnlief van Voedselfamilies Krimpenerwaard zegt hierover: “Onder de noemer ´Beter een goede buur dan een verre vriend´ werkt de Voedselfamilie Krimpenerwaard aan verbetering van samenwerking en bekendheid van onze producten en producenten. Deze uiting helpt met name ook voor een stukje herkenbaarheid in de directe omgeving van de Krimpenwaard zoals Gouda of Capelle aan den IJssel vanwaar onze streekproducten steeds beter gevonden worden.”

Hanneke Koek, eigenaresse van Van Perkouwse Grond uit Berkenwoude (en mede-organisator van de markt), weet al precies wat ze met het bordje gaat doen: “Natuurlijk hangt hij vandaag hier aan mijn kraam! Ik ben trots op al die mooie streekproducten uit de Krimpenerwaard en laat graag zien dat mijn groentes hier vandaan komen. Natuurlijk neem ik hem ook mee naar de Rotterdamse Oogstmarkt, want mijn klanten in de stad weten soms niet waar de Krimpenerwaard ligt. Werk aan de winkel!”

Het online platform www.indekrimpenerwaard.nl biedt een schat aan informatie. Van wandel- en fietsroutes tot SUP-arrangement en van B&B’s tot de meest actuele evenementen. Iedereen die hier woont of enigszins geïnteresseerd is in de Krimpenerwaard zou eigenlijk onze social kanalen moeten gaan volgen of eens een kijkje nemen op de website. Je zult verbaasd zijn hoeveel ontzettend toffe dingen er zo dicht bij huis te doen zijn!

Foto: Studio Scherp en Bewogen

Dit bericht is 866 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief