Archieven

Dit bericht is 1258 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – In ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel zijn momenteel de bijzondere, kleurrijke en toegankelijke foto’s te zien van Iris Loonen.

Loonen, woonachtig in de watertoren van Gouda, werkt als zelfstandig fotografe voor verschillende opdrachtgevers en maakt daarnaast ook vrij werk. In dit werk laat ze weinig aan het toeval over. Modellen, locaties, styling alles wordt zorgvuldig van tevoren door haar uitgewerkt en geënsceneerd tijdens het fotograferen.

Haar specialiteit is het op een illustratieve manier verbeelden van thema’s. Zo zijn er op de expositie ‘spreekwoorden’ en ‘sprookjes’ te zien.

In haar serie Hello Shadow speelt ze een spel met zichzelf en haar schaduw. Deze foto’s zijn, in tegenstelling tot het andere werk, gemaakt in de studio. Door het licht op een bepaalde manier neer te zetten gaat haar schaduw een eigen leven leiden.

De expositie in De Tuyter is vrij toegankelijk voor iedereen. Ook een aanrader voor kinderen. Vanwege de coronamaatregelen is het verstandig de openingstijden op de website van De Tuyter te raadplegen.

Dit bericht is 1258 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief