Archieven

Dit bericht is 1133 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Krimpens Belang start een enquête om te achterhalen of Krimpense verenigingen zich gewaardeerd voelen door het college.

Veel verenigingen en stichtingen op het gebied van welzijn, zorg, sport en cultuur draaien op
vrijwillige inzet. Vrijwilligers zijn niet alleen te vinden in georganiseerd verband, maar helpen ook
vaak in het sociale netwerk.

“Vrijwilligerswerk bevordert hiermee de leefbaarheid, sociale samenhang en vitaliteit in onze gemeente”, stelt raadslid Sethi Plaisier van Krimpens Belang. “We kunnen als gemeente niet zonder vrijwilligers, zij vormen het cement van onze samenleving. Wij hechten dan ook veel waarde aan het waarderen van onze vrijwilligers. Wij vragen ons serieus af of de vrijwilligers in Krimpen wel (voldoende) gewaardeerd worden door dit college.”

Onlangs riep Krimpens Belang het college op om meer waardering te geven aan de Krimpense vrijwilligers. Plaisier: “Vrijwilligers vinden een eenvoudig bedankje vaak al genoeg, maar om ze echt te bedanken moet je meer doen, je moet ze erkennen, waarderen en belonen. Door als gemeente meer aandacht te besteden aan erkenning en waardering, kan je de grote groep vrijwilligers in Krimpen aan den IJssel belonen en het belangrijke werk wat zij doen ook behouden.”

Aanleiding was de behandeling van de Cultuurnota waarin het college voorstelde om een aantal onderzoeken door een externe bureau uit te laten voeren. Krimpens Belang stelde voor om deze
onderzoeken niet door een externe bureau te laten uitvoeren, echter deze voor te leggen aan de
betrokken (vrijwillige) organisaties. “Hiermee laat het college een kans liggen om deze organisaties
een groter gevoel van waardering te geven”, aldus Plaisier.

De enquête van Krimpens Belang staat op de Facebookpagina van de partij. De antwoorden op de tien vragen kunnen gestuurd worden naar sethiplaisier@krimpenaandenijssel.nl of via de website
van Krimpens Belang.

Dit bericht is 1133 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief