Archieven

Dit bericht is 2202 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Een levendig en gezellig Raadhuisplein is al een tijdje de wens van de gemeente. Vooralsnog is koffiekeet ‘t Roze Schaap van Danielle Lindhout de enige horecaondernemer op het plein. 

“Net voor de afgelopen kerst ben ik hier begonnen”, vertelt Danielle. Ze is eigenaresse van de voormalige schilderskeet die de naam ‘t Roze Schaap draagt. Vanuit deze opstelling serveert te ze heerlijke koffie “In de eerste weken liep het steeds beter. Halverwege januari is de groei gestagneerd.” Helemaal verklaren kan ze het niet. Daarom wil ze het ook meer de tijd geven om het een kans te geven.  Naast koffie overweegt ze om komende maanden limonade te verkopen. “Tot einde van de zomer wil ik het aankijken. Daarna neem ik een beslissing of ik doorga”, geeft de goedlachse koffieschenkster aan.”

Stimuleren
Volgens haar is het een prima gedachte van de gemeente om meer ondernemers op het plein te krijgen. “Je ziet veel leegstand bij de winkels wat jammer is”, maakt ze duidelijk. Daarmee onderstreept ze dat er meer reuring nodig is in het winkelcentrum Crimpenerhof en bijbehorend Raadhuisplein. Dat kan zij niet alleen, daar zijn ook andere bedrijven voor nodig.  De gemeente is welwillend en stimuleert in samenwerking met de winkeliers de komst van nieuwe ondernemers. Dit heeft uiteraard tijd nodig, vandaar dat Danielle ook de ruimte pakt om het een kans te geven.

Tekst gaat verder onder de foto

Koffiekar ‘t Roze Schaap

Wending
De naam ‘t Roze Schaap komt uit de jeugdjaren van Danielle. “Als klein meisje wilde ik altijd voor mezelf beginnen. Wist niet wat maar het heette altijd het roze schaap”, lacht ze. “Mijn moeder onthoudt dit soort dingen. Zij gaf aan om die naam te geven aan mijn koffiekar.” Na de middelbare school koos de jonge onderneemster voor een opleiding in het toerisme. Echter heeft haar carrière een andere wending gekregen en is ze in de horeca terechtgekomen. Daar heeft ze ervaring opgedaan om op een juiste wijze heerlijke koffie te serveren.

Troef
Naast de koffiekar op het plein heeft Danielle nog een troef in handen: een mooie Apaggio AP 50, een brommertje die ze heeft omgebouwd tot rijdend koffietentje. Daarmee stond ze voorheen onder de Algerabrug en bij de opstapplaats van de waterbus. Al snel kwam ze tot de conclusie dat aanwezigheid bij feesten en partijen meer omzet genereerde. Zeker nu evenementen zoals braderieën weer mogelijk zijn, zal ze ook daar te vinden zijn. “De koffiekar op het plein is dan dicht”,  grinnikt ze. “Ik kan niet op twee plekken tegelijk zijn.”

Danielle Lindhout was afgelopen zaterdag te gast op de radio tussen 12.00 en 13.00 uur. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 2202 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief