Archieven

Dit bericht is 2378 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – De negen lentes tellende Isa Hartmans blijkt een ondernemende jongedame die van alles verzint om een zakcentje bij te verdienen. “Heitje voor een karweitje”, noemt ze dat en dat leverde tot nu toe een aardige bijdrage voor haar spaarpot op. Ze vond dat ze de opbrengst niet alleen aan haar eigen wensen zou moeten besteden, maar wilde ook een bijdrage leveren aan een goed doel. Dat werd de Stichting CliniClowns.

Op de school waar haar moeder les geeft aan moeilijk lerende kinderen zag ze met eigen ogen hoe de CliniClowns zieke kinderen en mensen met een beperking aan het lachen weten te krijgen en hen een vrolijke dag bezorgen. “Daar wilde ik wel wat voor doen”, vertelt Isa enthousiast. Ze leegde haar eigen spaarpot en vroeg vrienden en familieleden een bijdrage te doneren. Dat werd een succes en dat leidde tot een volgende stap.

“Ik organiseer een wandeltocht waar mensen tegen betaling van een euro een mooie route door de omgeving kunnen lopen over verharde of over onverharde paden”, bedacht ze. Via posters en social media maakte zij haar plan bekend en dat leidde al snel tot zestig aanmeldingen.

Van het één kwam het ander en met hulp van haar vader, moeder, een tante en haar vriendinnen Isa en Evy, werd het begin- en eindpunt van de wandeling uitgebreid met kraampjes vol kleding, plantjes en snuisterijen, spelletjes en lekkernijen. Zelfs de barbecue kwam naar buiten waarop de vader van Isa hamburgers bakte.

Op de route fietste de vader van één van Isa’s vriendinnen verkleed als clown rond, compleet met rode neus en een te gek jasje. Kortom, iedereen in haar omgeving omarmde Isa’s initiatief. Met als gevolg dat halverwege de dag het streefbedrag van duizend euro al was bereikt. “Kan alleen maar meer worden”, glunderde Isa tevreden.

Dit bericht is 2378 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Isa’s actie voor CliniClowns werd een groot succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief