Archieven

Dit bericht is 1241 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Isis (12) en Nessa (11) uit Schoonhoven zijn samen met negen andere kinderen en jongeren uit heel Nederland genomineerd voor de Nationale Kinderprijs. De prijs voor kinderen en jongeren die verschil maken wordt komende vrijdag uitgereikt in Utrecht.

Isis en Nessa zijn door de jury uitgekozen omdat zij sjaals verzamelen voor daklozen. De sjaals knopen zij om bomen, zodat mensen die het koud hebben er een kunnen meenemen. “Wij hopen andere kinderen met ons idee te inspireren en met elkaar voor elkaar aan de slag te gaan!”

Tientallen kinderen meldden zich aan om kans te maken op de Kinderprijs. Uit alle inschrijvingen heeft de jury een top 10 gekozen. Een van deze tien kinderen, jongeren of projecten wint vrijdag de Kinderprijs. Deze wordt uitgereikt door de staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser. De prijs bestaat uit een award en een geldprijs van 1000,- euro, te besteden aan het doel waar hij of zij zich voor inzet.

De Kinderprijs is vernoemd naar Luitenant-generaal buiten dienst Cees de Veer. Hij vindt het belangrijk dat de jeugd betrokken wordt bij de thema’s vrede en vrijheid. De Kinderprijs is een initiatief van het vfonds in samenwerking met de Kindercorrespondent. De jury staat onder leiding van Cees de Veer met zijn kleindochter Moon, kinderstaatssecretaris Mookie Saluna en presentator Anne-Mar Zwart.

Dit bericht is 1241 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief