Archieven

Dit bericht is 636 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De jaarlijkse inzamelingsactie van van Douwe Egberts koffiepunten en oude en vreemd geld gaat dit jaar niet door. Dat laat Lionsclub Krimpen aan den IJssel weten.

Reden om de decemberactie dit jaar niet te organiseren, is de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus, waarbij onnodige contacten en groepsvorming moeten worden voorkomen.

Dit jaar treffen de inwoners van Krimpen in de maand december dus niet de inmiddels welbekende inzameldozen in kerken, supermarkten en andere openbare gelegenheden aan.

Met de ingezamelde koffiepunten schaft de Lionsclub pakken koffie aan voor de plaatselijke Voedselbank en met het oud en vreemd geld worden staaroperaties in de derde wereld betaald.

“Helaas loopt de Krimpense Voedselbank door het niet doorgaan van de actie een substantiële hoeveelheid pakken koffie mis”, zegt René van Walsum van de Lionsclub. “De ervaring heeft immers geleerd dat de opbrengst van de jaarlijkse inzameling genoeg was om de Voedselbank van genoeg pakken koffie voor een heel jaar te voorzien. Als Liosnclub steunden we daarnaast de Voedselbank ook nog jaarlijks met een geldbedrag. Die financiële ondersteuning gaat in tegenstelling tot de inzamelingsactie gelukkig wel door zodat hiermee extra levensmiddelen kunnen worden aangeschaft voor de cliënten.”

Blijf sparen
De Lionsclub Krimpen aan den IJssel roept iedereen op door te blijven gaan met sparen van koffiepunten en oud/vreemd geld en alles te bewaren tot december 2021.

Dit bericht is 636 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief