Archieven

Dit bericht is 2339 keer gelezen

LEKKERKERK – Eén keer per jaar gaan in de kerkzaal van de Hervormde Gemeente ’t Venster de stoelen aan de kant voor de jaarlijkse verkoopdag. “We doen dit al rond de dertig jaar”, schat Nico Prins, een van de commissieleden die het evenement voorbereidt. “Daar zijn we eigenlijk het hele jaar mee bezig, want er zijn altijd mensen die spullen komen inleveren zodat wij die op de dag zelf kunnen verkopen.”

Alles wat binnenkomt gaat in de opslag en wordt in de dagen voor de dag van de verkoping de kerk binnen gesjouwd, gesorteerd en netjes uitgestald. Vier avonden lang is een aantal gemeenteleden daar druk mee en tijdens de opening zijn er nog enkele tientallen mensen meer betrokken bij de organisatie.

“We doen het natuurlijk in de eerste plaats om een mooie opbrengst voor onze doelen te halen, maar de waarde voor het aanhalen en behouden van sociale contacten binnen onze gemeente mag niet worden onderschat”, vertelt Nico. “We doen het met zijn allen en maken er ieder jaar een gezellige dag van.”

Negentig procent van de opbrengst gaat naar de gemeente zelf en tien procent wordt bestemd voor een goed doel in binnen- of buitenland. “Dit jaar blijven we dicht bij huis.” De Eben-Haëzerschool kan een bijdrage tegemoet zien ten behoeve van de renovatie van het schoolplein. “Misschien kunnen ze er een extra speeltoestel voor aanschaffen”, hoopt Nico.

Het aanbod tijdens de verkoopdag is ruim en gevarieerd. Veel tweedehands prullen en spullen, waaronder speelgoed, huisraad, meubels en natuurlijk veel boeken. Maar ook planten, levensmiddelen en verse lekkernijen. In de keuken worden hamburgers gebakken en bakker Casteleijn levert overheerlijke oliebollen. Kortom, iedere bezoeker kan er wel iets van zijn of haar gading vinden. Terwijl de ouders daar naar op zoek zijn, kunnen de kinderen zich vermaken in de speciaal voor hen ingerichte speelhoek, waar ze allerlei spelletjes kunnen doen.

Vrijdag 22 november staan de deuren van kerkgebouw ’t Venster wijd open van 14.00 tot 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Om 20.00 uur wordt de dag afgesloten met een verkoping bij opbod. “We hebben een aantal mooie objecten klaarstaan die eigendom worden van de hoogste bieder”, belooft Nico Prins. Kerkgebouw ’t Venster is te vinden aan de Jan Ligthartstraat 68 in Lekkerkerk. Zorg dat je erbij bent!

Dit bericht is 2339 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief