Archieven

Dit bericht is 1581 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De jaarwisseling in de gemeente Krimpenerwaard is relatief rustig verlopen. Dat meldt de Veiligheidsregio Hollands Midden. De brandweer rukte tweemaal uit voor kleine (afval) branden. Bij de vorige jaarwisseling moest de brandweer nog zes maal in actie komen. De politie handelde acht incidenten af, één minder dan bij de vorige jaarwisseling.

Ook dit jaar maakten de bijzondere omstandigheden vanwege de coronamaatregelen het verloop van oudjaarsavond vooraf onvoorspelbaar. Voor het tweede jaar op rij was er sprake van een lockdown, een vuurwerkverbod, de sluiting van de horeca en een verbod op evenementen en feesten.

De hulpdiensten en gemeenten in de regio hebben ook dit jaar intensief met elkaar samengewerkt om een veilige jaarwisseling mogelijk te maken.

Volgens de Veiligheidsregio is Oud & Nieuw over het algemeen gezien ‘beheersbaar verlopen’. “Van de hulpdiensten in de regio is veel inzet gevraagd. Over het algemeen hebben zij hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren. In een enkel geval was sprake van een ietwat grimmige sfeer bij het optreden van de hulpdiensten.”

Zo moest de politie in actie komen in onder andere Moordrecht vanwege groepen jeugd die met vuurwerk gooiden en vernielingen pleegden.

Rond 1.00 uur brak er brand uit in Nieuwerkerk aan den IJssel in een hooischuur nabij een paardenstal. Alle paarden konden de stal veilig verlaten. De brandweer wist niet kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar een aangrenzende schuur. Om de brand te bestrijden schaalde de brandweer opnaar ‘grote brand’.

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft net zoals vorig jaar geen slachtoffers voor letsel als gevolg van vuurwerk in behandeling genomen. “De beoogde ontlasting van de zorg door het verbod op vuurwerk is hiermee in Hollands Midden bereikt.”

Op de huisartsenposten in de regio zijn in de nieuwjaarsnacht in totaal 43 personen behandeld voor letsel die in verband kunnen worden gebracht met de jaarwisseling. Hieronder bevonden zich elf vuurwerkslachtoffers, drie slachtoffers van een vechtpartij en twaalf verkeersslachtoffers. Onder deze personen bevonden zich ook zeventiem personen die voor dronkenschap in behandeling zijn genomen, onder hen ook een opvallend hoog aantal jongeren van rond de 14 jaar.

Dit bericht is 1581 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief