Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 498 keer gelezen

REGIO – In verband met de huidige winterse omstandigheden vraagt de fractie van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland aan het provinciebestuur om met directe ingang een jachtverbod in te stellen voor alle dieren.

Fractievoorzitter Carla van Viegen: “Het provinciebestuur is op grond van de Wet natuurbescherming bevoegd de jacht te sluiten als bijzondere weersomstandigheden dat vergen. Op dit moment is er sprake van een periode met strenge vorst, een gedeeltelijke sneeuwbedekking in de provincie en een beperkte oppervlakte van open water door ijsontwikkeling. De weersverwachting voor de langere termijn geeft aan dat deze omstandigheden voorlopig zullen aanhouden. De beschikbaarheid van voedsel en schuilmogelijkheden voor dieren is hierdoor zodanig beperkt dat er voldoende aanleiding is om de jacht op dieren onmiddellijk te stoppen.”

De Partij voor de Dieren vraagt daarnaast om de geldigheid van ontheffingen van de Wet Natuurbescherming voor het doden van overwinterende ganzen op te schorten.

Dit bericht is 498 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief