Archieven

Dit bericht is 1184 keer gelezen

LOPIK- De fractie van ChristenUnie/SGP in Lopik kandideert Jan Vente voor het wethouderschap. De fractie onderhandelt op dit moment met Hart voor Lopik over een coalitieakkoord voor een zelfstandig Lopik. Om de ambities op het vlak van onder andere woningbouw, economie en landbouw waar te maken is een ervaren wethouder nodig. De fractie denkt die in de persoon van Jan Vente te hebben gevonden.

Bert de Leede, fractievoorzitter van ChristenUnie/SGP: “Hij is 16 jaar wethouder in Bergambacht en Krimpenerwaard geweest met heel veel verschillende portefeuilles. Hij weet dat het in een kleine gemeente een kwestie van aanpakken is.”

Arie Schep, vicefractievoorzitter van ChristenUnie/SGP vindt het een voordeel dat Jan Vente jarenlang raadslid en wethouder is geweest namens een combinatie van SGP/ChristenUnie. “Hij kent de cultuur van beide partijen goed.”

Jan Vente is 57 jaar, gehuwd en vader van 4 kinderen en inmiddels opa. Hij woont in Berkenwoude. Hij is betrokken bij de Hervormde Gemeente in Berkenwoude en voetbalvereniging F.C. Perkouw. Voor zijn wethouderschap is hij werkzaam geweest in de ICT. Van 1998-2006 wat hij raadslid voor de SGP/ChristenUnie in Bergambacht. Van 2006-2014 was hij wethouder in Bergambacht en vanaf 2015 was hij namens de ChristenUnie wethouder in Krimpenerwaard. Hij heeft in 2021 aangekondigd niet opnieuw beschikbaar te zijn voor een wethouderschap in Krimpenerwaard.

Hij is in 16 jaar wethouderschap verantwoordelijk geweest voor de openbare ruimte, afval en milieu, voor twee woningbouwprojecten, visies en aanpak voor vitale winkelgebieden en bedrijventerreinen. Hij is ook verantwoordelijk geweest voor een groot programma voor landbouwinnovatie. Daarnaast is hij samen met het onderwijs en het bedrijfsleven intensief bezig geweest met het opzetten van het Leerwerkbedrijf Krimpenerwaard.

Hij zegt: Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en die verwacht ik in Lopik te vinden. Hopelijk verlopen de onderhandelingen voorspoedig. Dan kunnen we samen met de gemeenteraad, de inwoners en ondernemers van Lopik snel aan de slag!

Dit bericht is 1184 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief