Archieven

Dit bericht is 1478 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Fractievoorzitter Jan Willem van der Ham van SGP Krimpenerwaard zet een punt achter zijn raadswerk. Ruim 22,5 jaar heeft hij deel uitgemaakt van de gemeenteraad van Ouderkerk en Krimpenerwaard.

In zijn bericht aan burgemeester Cazemier schrijft de scheidend fractievoorzitter: ‘Politiek is een deel van mijn leven geworden. Ik ben van het politieke debat gaan houden. Om na te denken over de inrichting van onze lokale samenleving. Om de mond van de burgers te zijn in onze vergaderingen. Op zoek naar overeenkomsten bij andere fracties. Maar als het nodig was de tegenstellingen scherp krijgen en maken. Ook daar heeft onze burger recht op. Aan het mooie werk als raadslid komt een einde.’

Met ingang van 17 november dient Van der Ham zijn ontslag in als raadslid. ‘De tijd die ik wil investeren om mijn raadswerk goed te kunnen doen, gaat mij ontbreken. Ten opzichte van mijn gezin, mijn eigen partij, alle inwoners van de Krimpenerwaard en mezelf vind ik het een eerlijke zaak om daaruit conclusies te trekken. Dat valt me zwaar. Maar het is onontkoombaar’.

Van der Ham wordt als fractievoorzitter opgevolgd door Jan Verburg. Verburg heeft ruime ervaring als raadslid in de voormalige gemeente Vlist en nu in Krimpenerwaard.

Verburg: “Als fractie zijn we Jan Willem erg veel dank verschuldigd voor de stevige positie die hij de SGP in de Krimpenerwaard heeft gegeven. Ik wil die koers graag ongewijzigd doorzetten, met Gods zegen en samen met de fractievertegenwoordigers uit alle kernen van ons gebied.”

De openvallende plaats in de gemeenteraad zal worden ingevuld door Maarten Noordergraaf. Hij heeft ervaring als raadslid in de voormalige gemeente Ouderkerk en als commissielid voor de SGP in Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1478 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief