Archieven

Dit bericht is 1794 keer gelezen

LEKKERKERK – Met zijn bedrijf ‘JDD Academy’ geeft Damiaen Amatsetam les in een voormalige koeienschuur aan de Opperduit 424.  In een ‘rauwe’ omgeving alsof de beesten gisteren nog op stal stonden. Als personal trainer wil hij het beste voor degenen die bij hem sporten. 

“Jarenlang heb ik me iedere werkdag in een driedelig pak gehesen”, vertelt de sportieve Damiaen. “Ik was in dienst bij een bank, daar heb ik zeventien jaar gewerkt. In mijn vrije tijd was ik altijd met sport bezig. Eerst voetbal en daarna boksen.” Het trainen gebeurde vaak in parken en steeds meer op professionele basis.  Dit heeft uiteindelijk ertoe geleid om zijn vaste baan op te zeggen. Als zelfstandige docent ging hij aan de slag en daarnaast werkzaam in een sportzaak.

De verandering betekende een aderlating in zijn maandelijkse inkomen. “Ik heb mijn hart gevolgd en krijg enorm veel energie van de waardering dat mensen je toelaten in hun leven.” De voormalige koeienschuur achter zijn huis is ingericht met conditie-apparaten. Het leuke daarvan is dat het ‘rauw’ is en totaal niet ingericht als een moderne fitnessruimte. Het is zelfs koud zonder kachel. “De mensen moeten zich hier zelf warm werken’, lacht de personal trainer.

Tegenslag
In de Hoogstraat in Rotterdam opende hij enkele jaren geleden zelf een sportschool. Helaas gooide corona roet door de plannen om hier een succes van te maken.  Ten tijde van de volledige lockdown verloor hij veel klanten. “Je krijgt veel begrip en een bescheiden bijdrage vanuit de overheid. Daar kon ik het niet mee redden, dan moet je realistisch zijn.” Amatsetam moest de pijnlijke beslissing nemen om de deuren te sluiten. Achteraf hierop terugkijkend heeft het hem nieuwe inzichten gebracht, zowel persoonlijk als zakelijk. “Waar sommige deuren sluiten, gaan andere juist weer open.”

De personal training (PT) studio’s mochten wel open blijven. Dat betekende een groei van klanten aan zijn huisadres. Genoeg ruimte op het perceel zodat ook buitentrainingen mogelijk zijn.

Personal trainer
Zijn bedrijf ‘JDD Academy’ beperkt zich niet tot het gebruik van fitnessapparaten. “Ik probeer mijn klanten altijd iets bij te brengen over hun lichaam, levensstijl, voeding, arbeidsrust, stress enzovoort. Daarnaast leidt ik mensen op als docent of instructeur personal trainer.” In de loop van januari start ik cursisten zelfverdediging op te leiden tot weerbaarheidstrainer.” Zijn klanten zijn tot op heden voornamelijk binnengekomen via mond op mond reclame. Blijkbaar bevalt de vorm persoonlijke training in een wat ongebruikelijke setting.

Deelnemers aan de JDD Academy zijn van alle leeftijden. Zo ook uiteenlopend qua wensen voor de mentale training. Juist die specialisatie ziet Damiaen als een groeimarkt voor de komende jaren. Deze ontwikkeling ziet hij ook in het buitenland. Neem een kijkje op zijn instagram account zodat je nog beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

Damiaen Amatsetam was zaterdagmiddag te gast op de radio tussen 13.00 en 14.00 uur. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 1794 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief