Archieven

Dit bericht is 1294 keer gelezen

Het inrichten van een thuiswerkplek is hot. We worden immers steeds meer gesommeerd om thuis te werken, vooral als de anderhalve meter maatregel op kantoor niet goed of helemaal niet kan worden nageleefd. Over hoe je die werkplek inricht.

Naast werknemers die thuiswerken is er nog een grote groep zzp’ers die sowieso thuiswerkt en, als er niet elders een kantoor wordt gehuurd, een eigen werkplek thuis heeft ingericht. Dat gaat van een plek aan de keukentafel tot aan een zolderkamer of omgebouwde garage als kantoor.

Het moge duidelijk zijn dat die plek aan de keukentafel gezellig lijkt, maar geen lang leven beschoren is. Het zit gewoon niet goed, en dat is niet alleen niet bevorderlijk voor je werk maar al helemaal niet voor je lichamelijke gesteldheid. Binnen de kortste keren heb je last van de rug en moet de fysiotherapeut eraan te pas komen.

Juist daarom is het belangrijk om een werkplek in te richten met een ergonomisch verantwoorde basis: een goede en verstelbare bureaustoel en een verstelbaar bureau. Arbo-regels zijn er dan ook niet alleen voor op kantoor, maar ook voor thuis ofwel het thuiskantoor. Doe jezelf niet tekort en zorg voor een perfecte werkplek.

Albeka Nederland

Instagram, Pinterest… laat jij je er ook door inspireren?
Die plek mag natuurlijk heus gezellig zijn als het met die basis maar goed zit. Over dat gezellige aspect: voor veel mensen is social media dé inspiratiebron als het gaat om het inrichten van hun eigen werkplek. Wat je ziet als je ‘thuiswerkplek’ intypt op Pinterest zijn prachtige werkplekken. Strak ingericht of juist lekker vintage. Met veel planken, plantjes en toffe pennenbakjes.

Een inspirerende werkplek is voor de één een heel rustige ruimte met nauwelijks andere spullen om zich heen dan een laptop en een smartphone, voor de ander is het een plek vol met persoonlijke spullen, mooie schrijfblokken, posters, schilderijen, boeken, foto’s, en bovengenoemde zaken.

Kies voor die werkplek waar jij je het beste bij thuis voelt en waarvan je de meeste inspiratie krijgt om je werk zo goed mogelijk te doen. Of dat nu een strak ingerichte hoek in de keuken is of een bont aangeklede logeerkamer die als kantoor dienstdoet. In alle gevallen is de basis het belangrijkste: dat je goed zit.

[ingezonden]

Dit bericht is 1294 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief