Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 565 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het Jeugdtheaterhuis lanceert dit voorjaar een uniek project: de JTH Vooropleiding. Tijdens deze parttime vooropleiding krijgen talentvolle jongeren professionele theaterlessen en maken zij gezamenlijk een theaterproductie, die zij door heel Zuid-Holland gaan spelen.

“Zo doen zij veel kennis en ervaring op, waardoor zij beter zijn voorbereid op de doorstroom naar het kunstvakonderwijs. Ambitieuze jongeren kunnen tijdens de voorjaarsvakantie 2021 deelnemen aan de selectie van de Vooropleiding”, geeft Martine Eshuis van het Jeugdtheaterhuis aan.

Vervolgens: “De professionele acteer-, dans- en zanglessen worden niet alleen gegeven door de hoofddocenten van het Jeugdtheaterhuis, maar ook door gastdocenten zoals professionele acteurs. Soms zijn deze acteurs zelf oud-leerlingen van het Jeugdtheaterhuis. De focus in de lessen ligt op het ontwikkelen van vaardigheden en de vorming van ieders persoonlijkheid als podiumkunstenaar. Naast het lesaanbod zijn er vele extra’s zoals voorstellingbezoeken, masterclasses en excursies.”

Parallel aan de lessen werken de deelnemers gezamenlijk aan de voorstelling. Eshuis: “Samen met een filosoof en regisseur worden onderwerpen en verhaallijnen verzameld en met een toneelschrijver verwerkt tot een script. Daarna start de repetitieperiode onder leiding van de regisseur, choreograaf en muzikaal leider. Eind november 2021 gaat de voorstelling in première. Met minimaal twintig voorstellingen in theaters, bibliotheken en cultuurhuizen door heel Zuid-Holland laten de talenten zich aan een breed publiek zien. Na de tournee is er opnieuw een boeiende lessenreeks vol workshops met gastdocenten van diverse theaterscholen en bekende theatergezelschappen. Tegen het einde van de Vooropleiding worden de deelnemers begeleid richting de audities en selecties van het kunstvakonderwijs.”

De Vooropleiding biedt plaats aan 20 deelnemers. Deze voorjaarsvakantie vinden er drie dagen lang workshops plaats, op basis waarvan de selectie plaatsvindt. Opgeven voor de selectie is mogelijk voor jongeren die les hebben bij het Jeugdtheaterhuis of een verwante (jeugd-)theaterschool, of op een andere manier ervaring hebben opgedaan op het gebied van podiumkunsten.

De Vooropleiding start op donderdag 25 februari. Alle informatie over de Vooropleiding is te vinden op www.jeugdtheaterhuis.nl.

Dit bericht is 565 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief