Archieven

Dit bericht is 1454 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Eind 2016 debuteerde Tessa de Gruijter als kinderboekenschrijfster met het uitbrengen van de avonturen van Job & Jelle. Grappige voorleesverhaaltjes over twee broertjes. Inmiddels is het derde boek gerealiseerd en vanaf 1 november verkrijgbaar met als ondertitel ‘Op avontuur met de broertjes’.

“Het is begonnen met verhaaltjes op facebook over mijn eigen jongens Stan en Hidde”, vertelt een enthousiaste Tessa in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Ik kwam in contact met een illustrator in Indonesië. Daardoor kon ik een echt boek laten maken. En met succes, want ik kreeg veel positieve reacties. Na boek twee wilde ik nog een derde exemplaar om er een serie van te maken. Omdat ik het in eigen beheer uitgeef, moesten er wel genoeg exemplaren worden verkocht om te investeren in een volgend boek. En dat is gelukt”, glundert de boekenschrijfster.

Fantasie
In tegenstelling tot haar eigen zoontjes zijn de hoofdfiguren in de verhalenlijn niet ouder geworden. “Mijn verhaaltjes zijn voor peuters en kleuters en daarom blijven Job en Jelle vijf en twee jaar.” Dit betekent wel dat er voor de verhalenlijn meer eigen fantasie gebruikt moet worden. “In het begin waren het voornamelijk waar gebeurde verhalen met een beetje fantasie. Nu is dat grotendeels omgedraaid. Ik heb nog vriendinnen met kleine kinderen dus ik krijg er nog wel wat van mee”, aldus de Gruijter.

Presentatie
Afgelopen week zijn de bestelde boeken gedrukt en bezorgd. “Dat was toch wel weer spannend, je bent toch benieuwd naar het eindresultaat.” Presentatie van het boek is op vrijdagmiddag 1 november in Speelotheek Leentje Beer aan de Tinbergenlaan. Ouders, peuters en kleuters zijn van 14.30 tot 16.30 uur van harte welkom om het feestje te vieren vanwege het nieuwe boek. “Ik hoop dat het een gezellige middag wordt met veel kids”. 

Gespot
Om haar boeken te promoten heeft Tessa contacten met boekenwinkels, bibliotheken en scholen. In de afgelopen kinderboekenweek heeft ze bijna dagelijks voorgelezen uit eigen werk. “Onlangs kreeg ik een bericht uit Enschede waar mijn boek was gespot in de bibliotheek. Zo kun je mijn boeken ook buiten de regio tegenkomen.” Hebben we hier te maken met de nieuwe Annie M.G. Schmidt, de schrijfster van Jip en Janneke? “Dat zou leuk zijn maar zover is het nog niet. Voorlopig alleen nog bekend in Schoonhoven en omgeving”, lacht de bescheiden verhalenschrijfster. 

Tessa de Gruijter is komende zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Het nieuwste boek van Job & Jelle is vanaf 1 november te bestellen via de website jobenjelle.nl.

Van het drukproces is een kort filmpje gemaakt.

Dit bericht is 1454 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief