Archieven

Dit bericht is 1188 keer gelezen

SCHOONHOVEN –  Eind augustus start de 1.300 km lange fietstocht ‘Tour for Life’. Een sportieve uitdaging in de strijd tegen kanker, waarvan de opbrengst is voor het Daniel den Hoed fonds. Joep Roding fietst voor de eerste maal mee in de rit van Italië naar Nederland.

“Ik ken iemand die heeft meegedaan en daar erg enthousiast over was”, vertelt Joep (61). ”We starten op zondag  28 augustus in de Italiaanse Alpen en fietsen de eerste dag Frankrijk binnen.  Vervolgens gaat het richting de Jura, Vogezen, Ardennen naar Valkenburg in Limburg.” Een bekend eindpunt voor Joep omdat hij daar jarenlang  heeft gewoond. De route is niet gemakkelijk, vooral veel hoogteverschil door de bergen. “Ik zie ernaar uit en ik zie er tegenop”,  lacht Roding. “Er is een etappe van bijna 200 km, daar moet ik nog even niet aan denken.” Ter voorbereiding heeft hij de afgelopen maanden ruim 5.000 km gefietst.

Luisteren
Al meer dan vijftien jaar is Joep geestelijk verzorger in het St. Anthonius ziekenhuis in Nieuwegein. Hier bezoekt hij patiënten met voornamelijk kanker op de afdelingen MDL (Maag-Darm-Lever) en Urologie. “Het is best spannend omdat ik altijd te maken heb met ernstig zieke mensen”, geeft hij aan. “Het is niet zo dat ik alleen bij kerkelijke mensen op bezoek ga. Het belangrijkste is dat ik luister naar hun verhaal.” Zijn dagelijks contact met patiënten is de belangrijkste motivator om zich in te zetten voor dit goede doel.

Zijn vrouw Annemarie (41) is ook geestelijk verzorger, maar dan in een aantal verpleeghuizen in Hellevoetsluis. “Wij komen ’s avonds thuis van ons werk met verhalen en daar praten we samen over. Door de raakvlakken voelen wij elkaar goed aan.”

Verzorging
Om haar man Joep zo goed mogelijk te ondersteunen gaat Annemarie mee met de tocht.  “Mijn taak is om hem te verzorgen. Zorgen dat alles telkens klaar staat voor het overnachten op de campings. Langs de route ben ik op bepaalde punten om bidons te vullen en ondersteuning te geven waar nodig”, beschrijft Annemarie haar taken. Positief is ze over de organisatie die alles tot in de puntjes begeleidt. Het avontuur voelt daarom voor beiden heel verantwoord en veilig.

Sponsoring
Deelname geeft de deelnemer de opdracht om minimaal 2.500,- euro aan sponsorgeld in te brengen. Realisatie van dit bedrag is het predikantenechtpaar redelijk gemakkelijk afgegaan. Een mooie bijdrage is geleverd door Bisnez in Bergambacht en Boom Tweewielers in Schoonhoven. Via het eigen netwerk staat de teller nu op twee keer het benodigde bedrag. De Tour for Life is van 28 augustus t/m 4 september. Wie team Roding wil sponseren kan uiterlijk 1 augustus een bijdrage overmaken via www.tourforlife.nl/team-roding.

Dit bericht is 1188 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief