Archieven

Dit bericht is 1415 keer gelezen

AMMERSTOL – De Brabantse Jolanda Derks (27) is in opleiding tot dierenarts. Daarna gaat zij aan de slag bij ‘Crimpenerwaert Dierenartsen’. Naast voorliefde voor dieren is haar tweede passie zingen. Exclusief voor RTV Krimpenerwaard heeft ze onlangs haar visitekaartje afgegeven.

Een stem als een klok, loepzuiver en een performance van een professional. Haar optreden bij RTV Krimpenerwaard was onderdeel van de jaarlijkse Kerstmarathon, een dagelijkse uitzending tussen Kerst en Nieuwjaar. Eerder maakten de luisteraars op zaterdagmiddag al kennis met deze vriendelijke zangeres. Een optreden kon dan ook uitblijven. Voor Jolanda geen probleem want regelmatig is ze in onze regio te vinden. Haar vriend volgt dezelfde opleiding. Heerlijk vindt ze het om bij de paarden te zijn van haar aankomende schoonfamilie.

Heftig
In Antwerpen volgt zij nu het laatste bachelor jaar voor opleiding dierenarts. Daar komt nog drie jaar master achteraan in Gent. Haar voorkeur ligt bij kleine huisdieren zoals honden en katten.  In veel gevallen worden deze dieren gezien als gezinsleden. Jolanda beaamt dat dit tot lastige en vooral verdrietige situaties kan leiden “Bij productiedieren zoals varkens en runderen is dat anders dan bij paarden en ander huisdieren”, legt ze uit. “Onlangs heb ik bij Harold (red. dierenarts bij Crimpenerwaert Dierenartsen) een euthanasie meegemaakt. Dat was heel heftig. De eigenaren begrepen dat verder behandeling zinloos was. Je taak als dierenarts is om dan uit te leggen dat het voor het beest beter is om te stoppen.”

Zingen
Toch had de carrière van Jolanda anders kunnen verlopen. Van jongs af aan heeft zij een grote voorliefde voor muziek, met name de richting van de Amerikaanse country. Feestnummers, ballets en vlotte popnummers schuwt ze ook niet. Succesvol heeft ze een zangopleiding afgerond aan de rockacademie in Tilburg. Ze schrijft en maakt zelf muziek en treedt regelmatig in de weekenden op met de bands Scarlet Oak en REPOP. Om dit beroepsmatig te doen komt er van alles bij kijken. “Dan is het doordeweeks vooral les geven. Mijn passie verdween daarin, dan is het niet meer vanuit het hart muziek maken.” Ze heeft de keuze gemaakt om een andere richting op te gaan. Muziek maken en zingen gebeurt nu alleen nog hobbymatig.

In onderstaande link het optreden van Jolanda in de studio van RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1415 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief