Archieven

Dit bericht is 553 keer gelezen

KRIMPENERWAARD/KRIMPEN A/D IJSSEL – Donderdag was een bijzondere dag voor zes kinderen uit Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard. De spelers SchilieBilly, Wolviusje123, GGIsOnFire, Gamer_Kino, Gamer_Oerwoud en Agent Kreipos zijn officieel gehuldigd als Cyber Agents van hun gemeente.

In Krimpen aan den IJssel gingen Burgemeester Martijn Vroom en de wijkagente bij de jonge Cyber Agents thuis langs om hen in het zonnetje te zetten. De winnaars ontvingen een certificaat en prijzenpakketje van Hackshield, de gemeente en hoofdsponsor Rabobank. Ook in de Krimpenerwaard kregen de winnaars een prijzenpakketje en hun certificaat van de wijkagenten. Twee van de winnaars werden op school gehuldigd, eentje op het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Tijdens de huldiging kregen zij ook een persoonlijke videoboodschap van burgemeester Roel Cazemier te zien.

De afgelopen weken werden de kinderen via de game HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. De politie en burgemeesters van beide gemeenten zijn dan ook erg blij met deze Cyber Agents.

Burgemeester Vroom benadrukt dat cybercriminaliteit een steeds groter probleem is. “Als portefeuillehouder Cybercrime binnen onze politieregio Rotterdam ben ik blij dat jonge Krimpenaren zo enthousiast zijn. Dan is het natuurlijk ook heel leuk dat ik de winnaars vandaag, samen met onze wijkagente, in het zonnetje heb kunnen zetten.”

Ook burgemeester Cazemier is trots op de Cyber Agents: “Ook in de Krimpenerwaard liggen internetcriminelen op de loer. Door het enthousiasme waarmee de kinderen vertellen wat ze hebben geleerd van HackShield, maken zij ook de mensen om hen heen bewust van de gevaren van cybercriminaliteit. Zo werken we samen aan de veiligheid van alle inwoners.”

Zoektocht naar Cyber Agents gaat door
Ook na de huldiging wordt er gezocht naar Cyber Agents. Aspirant Cyber Agents kunnen zich aanmelden op www.joinhackshield.nl.

Ook de huidige Cyber Agents kunnen blijven doorspelen. HackShield wordt voortdurend uitgebreid. Daarnaast maken de beste CyberAgents kans op een wel heel bijzondere prijs: een meet & greet met een bekende viervoeter van de politie.

Dit bericht is 553 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief