Archieven

Dit bericht is 671 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Jongerenwerkers ondersteunen en begeleiden jongeren in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling naar volwassenheid. Ongeveer tien tot twintig procent van de jongeren kan bestempeld worden als kwetsbaar en heeft in dit proces echter extra ondersteuning nodig.

Hoewel ouders primair verantwoordelijk zijn voor de opvoeding, biedt het jongerenwerk deze extra ondersteuning en begeleiding aan jongeren in hun opgroeiproces, zowel individueel als in groepsverband. Het jongerenwerk werkt op methodische wijze aan deze doelen door de inzet van coaching, ambulant werk, meidenwerk, schoolinformatie en accommodatie gebonden jongerenwerk.

Een onderdeel van het jongerenwerk van Gro-up zijn de verschillende inlopen in verschillende kernen van de gemeente Krimpenerwaard.  De inlopen zijn bedoeld voor alle jongeren tussen de 10 en 18 jaar. Jongeren kunnen met andere jongeren of de jongerenwerker een praatje maken, gamen spelen, chillen, huiswerk maken of gewoon even niets.

Overzichten
De entree is gratis en jongeren kunnen zonder aanmelden binnenkomen. In enkele kernen heeft het jongerenwerk een eigen ruimte of maken zij gebruik van bestaande locaties om de inlopen uit te kunnen organiseren. In de inlopen in Lekkerkerk en Krimpen a/d Lek staat een pooltafel. In de andere inlopen staat een PlayStation, om elkaar uit te dagen voor een potje FIFA.

Overzicht van de inlopen:

  • Dinsdagavond in Lekkerkerk, in Youth Only (Koninginneweg) van 19:30 tot 22:00 uur.
  • Donderdagmiddag in Schoonhoven Huis van Noord (Bergambachtstraat 3) van 15:00-17:30 uur. (jongere leeftijd 10 t/m 13 jaar)
  • Donderdagavond van 19.00 tot 22.00 uur in Bergambacht in Cosma Shiva (Meidoornstraat)

Tekst gaat verder onder foto

Vrijdagavonden van 19.00 tot 22.00 uur:

  • Krimpen aan de Lek in het Cultuurhuis (zij ingang) en
  • Schoonhoven Huis van Noord (Bergambachtstraat 3) en
  • de Vlist Ons honk, (Julianaplein) op de laatste vrijdag van de maand.

Meidenwerk en Nieuwe vrienden!
Naast de inlopen heeft het jongerenwerk ook nog meidenwerk en 18 plus activiteiten. Het meidenwerk speelt zich af op de derde vrijdag van de maand in Stolwijk, dorpsplein 10, vanaf 19:00 uur. Tijdens de meidenavonden zijn de meiden leuke dingen aan het maken en worden bepaalde onderwerpen of thema’s besproken.

Nieuwe vrienden! Is een activiteit voor jongeren 18+ die de 2e en 4e vrijdag van de maand plaats vindt in Bergambacht. Voor het meidenwerk en Nieuwe vrienden! kun je van tevoren aan melden bij de jongerenwerkers Moniek 0630554740 of Ilona 0645301839.

Dit bericht is 671 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief