Archieven

Dit bericht is 609 keer gelezen

HAASTRECHT – Joris Lehr speelt zondagmiddag 13 december twee keer de vertelvoorstelling Hamlet van William Shakespeare in Theater Concordia in Haastrecht.

Aanvankelijk was er bij de Verhalencompagnie goede hoop dat haar jaarlijkse festival ‘Verhalen tussen Oud en Nieuw’ coronaproof door zou kunnen gaan. Maar ontving ze hiervoor geen toestemming. De Verhalencompagnie ging niet bij de pakken neerzitten. “We willen juist in deze tijd van schraalheid de festivalfans creativiteit, kunst, cultuur en inspiratie aanbieden. Wat kan er wel?, was de vraag. Met als antwoord: een vertelvoorstelling in het plaatselijke theater”, aldus Gerda Hoogendijk namens de Verhalencompagnie. “Wie denk dat dit zware kost wordt, komt bedrogen uit. De voorstelling is sprankelend en luchtig. Joris Lehr is met 25 jaar theaterervaring een van Nederlands beste vertellers.”

Het verhaal: De 16-jarige Hamlet is nog geen jaar op kostschool als hij het bericht van zijn vaders dood krijgt. Na een week reizen komt hij thuis maar dan blijkt zijn vader al begraven en zijn moeder hertrouwd met zijn oom Claudius. Die zichzelf ook nog eens tot koning heeft gekroond. Als Hamlet droomt dat zijn vader door Claudius is vermoord zet hij samen met Magnus, zijn vriend met wie hij samen op het kasteel is opgegroeid, alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen.

Er zijn nog kaartjes via de website van de Verhalencompagnie te verkrijgen.

Dit bericht is 609 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief