Archieven

Dit bericht is 1060 keer gelezen

josdenoodKRIMPEN A/D IJSSEL – Jos de Nood is maandag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Krimpen aan den IJssel uitgeroepen tot ‘Krimpenaar van het jaar’. Hij ontving uit handen van burgemeester Martijn Vroom de Guldemont-oorkonde 2018 voor zijn maatschappelijke inzet in de IJsselgemeente.

“Jos de Nood verdient de titel Krimpenaar van het jaar omdat hij zich al jarenlang verdienstelijk maakt voor de Krimpense samenleving”, vertelt Vroom.

De Nood is initiatiefnemer en coördinator van de ‘Vrienden van het Zwaneneiland’. Deze vrienden zetten zich in om het Zwaneneiland, Vijverlaan en Heemlaan te onderhouden. Zo ontstaat er meer diversiteit in de flora en fauna van dit gebied en is er ook aandacht voor de variatie en beleving van het gebied.

Vroom: “Dit bereikt Jos met zijn vrijwilligers door het knotten van wilgen, slootkantenonderhoud, onderhoud aan paden, broedhopen, het afruimen van gras voor verschraling, etc. Jos de Nood betrekt ook inwoners en scholen bij de activiteiten op het Zwaneneiland. Ook onderhoudt hij het plantsoen nabij zijn woning en komt hij met initiatiefvoorstellen voor het beheer van de natuur in Krimpen aan den IJssel.”

Dit bericht is 1060 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief