Archieven

Dit bericht is 591 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Op 14 oktober speelt de nieuwe musical Water en Vuur in het Arto Theater. De voorstelling is speciaal geschreven voor het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie. Een enthousiaste groep spelers danst, zingt en speelt dit waargebeurde verhaal.

De 21 jarige prins Willem III moet tijdens het Rampjaar 1672 ons land verdedigen tegen het oprukkende Franse leger van Lodewijk XIV, gespeeld door de Schoonhovense Mario Wagenaar. In Bodegraven verschuilt hij zich achter de waterlinie. Maar hij staat zijn mannetje en probeert zelfs Woerden terug te veroveren.

Ondertussen wordt een Limburgse soldaat verliefd op een boeren meisje. Haar land is onder water gezet door zijn leger. Toch is ze ongerust, wanneer hij naar het slagveld moet.

Wanneer Franse troepen aan het einde van het Rampjaar de bevroren waterlinie oversteken, worden Zwammerdam en Bodegraven met de grond gelijk gemaakt.

De voorstelling is geschreven en geregisseerd door waterliniekenner Michiel van de Burgt. Florian van der Reijden componeerde hier prachtige muziek bij.

Kijk voor alle speeldata en theaters op www.musicalwaterenvuur.nl.

Foto: Femke van der Linden

Dit bericht is 591 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief