Archieven

Dit bericht is 1414 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Vaak gaat een jubileum niet onopgemerkt voorbij. Zo ook voor Juf Mieke op de Ichthusschool. Haar feestje ter gelegenheid van veertig dienstjaren in het onderwijs is onlangs uitbundig gevierd. Met een heuse djembe-sessie sloegen de kinderen er flink op los.

Schuilend onder een afdak voor de regen stonden de kinderen van groep drie in alle vroegte paraat. Samen met ouders en collega’s wachtte juf Mieke een warm ontvangst met muziek. “Ik werd opgehaald in een mooie sportauto”, lacht Mieke Saly (61). “Bij aankomst zag ik al die koppies van de kinderen glunderen. Allemaal hadden ze een instrumentje waarmee ik een mooi onthaal kreeg.” Eenmaal in de klas ontving Mieke een aantal cadeautjes. Les geven hoefde ze deze dag niet. Wel heeft ze in haar eigen groep  een rekenbingo gedaan.

Genoten
Al snel werd Mieke gevraagd naar de gymzaal te komen. Elke groep deed een djembe workshop met emmers en stokken. Aan het einde van de schooldag verzamelden alle kinderen voor de grote afsluiting. “Omdat het binnen was, konden de ouders er niet bij zijn. Dat was jammer maar het geheel was fantastisch”, blikt ze terug. “Ik heb geweldig genoten”. Direct daarop volgde een gezellig samenzijn met familie en collega’s. De feestelijke dag is afgesloten met een heerlijk diner.

Switch
Toch had haar carrière indertijd een andere wending kunnen krijgen. “Altijd wilde ik juf worden. Na het behalen van mijn Havo diploma koos ik voor de sociale academie.  Jeugdzorg trok mij, maar daar was ik te jong voor. Vervolgens heb ik een switch gemaakt naar het onderwijs.” Ze volgde zonder enige moeite de opleiding tot kleuterleidster en begon op een school in Rotterdam. Vrij snel veranderde ze van baan naar het Zeeuwse Koudekerke. Daar kwam ze op een experimentele school waar gedacht werd tot samenvoeging kleuter- en lagere school; de voorloper van de hedendaagse basisschool. Hier kreeg Mieke de smaak te pakken om les te geven in hogere groepen.

Nieuwe dingen
Na diverse omzwervingen geeft ze inmiddels achtentwintig jaar les in verschillende groepen op de Ichthusschool. “Het is hier een echt team, samen proberen iets voor elkaar te krijgen. Ik heb het hier ook naar mijn zin omdat we steeds nieuwe dingen bedenken. Dan blijf je niet hangen in wat je altijd doet”, geeft de jubilerende juf aan. “Ik leer hier nog steeds.”

Dit bericht is 1414 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief