Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 532 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Juliette Dieudonné uit Terneuzen exposeert tot 8 november sculpturale keramiek in de vitrines in ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Creëren was altijd belangrijk voor haar. Als klein kind ging zij in de werkplaats van haar opa al aan de slag met allerlei materialen.

Sinds 2013 is Dieudonné fulltime bezig met het maken van keramiek. Over het werken met klei zegt ze: “Ik vind het geweldig om me één te voelen met de klei en bouw mijn werk meestal met de hand op. Zo ontstaan unieke werken waar een ziel in zit. Glazuur geeft een extra dimensie aan de gebakken klei. Vaak stook ik meerdere malen om het gewenste effect te verkrijgen. Het kan dan gaan om een natuurlijk effect of juist om een bijzonder resultaat, waarbij verschillende kleuren met elkaar versmelten.”

Voor deze tentoonstelling heeft Dieudonné zich al wandelend langs de Schelde laten inspireren door de wereld boven en onder water. In haar atelier geeft ze haar ‘onder water’’werk graag een waterig, levend effect, terwijl een vogel juist een ingetogen uitstraling kan krijgen. Regelmatig wordt ze overspoeld door andere golven van inspiratie. In de vitrines zijn onder andere jurkbeelden, gemaakt naar de dracht van de uit Terneuzen afkomstige Mathilde Willink, te zien. Ook worden er andere mensbeelden en vazen geëxposeerd.

De expositie in De Tuyter is te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.30 uur, zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur en zondag van 9.00 tot 13.00 uur.

Dit bericht is 532 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief